středa 23. října 2019

Jak pěstovat stévii

Něco málo jsme se o stévii dozvěděli v jednom z . O pěstování ve velkém asi nemůže být . Recept na přírodní sladidlo ze stévie. Jak a proč stévie pomáhá zdraví. Z jedné rostlinky stévie nasbíráme až půl kila sušených lístků, což v přepočtu znamená, že jedna taková kytička nám dá sto až sto padesát kilo cukru. Výsev a pěstování stévie.


Podívejte se na naších stránkách na video z jedné plantáže v Jižní Americe. Přpravená půda pro výsev s ph až (nejvhodnější ) . Kde Stevii pěstovat ? V květináči, ideální je východní parapet, popř. Stevie nepotřebujete tedy zahrádku, ani domek, ani skleník. Sladké látky v krvi se tvoří . Jak na pěstování stévie sladké.


Jedná se o skutečně interesantní rostlinu, která má kromě . Ale je nutno si na konkrétní sladkou příchuť stévie zvyknout. Tato rostlina se dá vypěstovat i doma, ale spíše pro okrasu než pro slazení, k tomu u nás totiž nemá. Někdy je také nazývána medové lístky.


Stévie – sladká tráva. Jde o bíle kvetoucí rostlinu původem z jižní Ameriky, kterou však můžete pěstovat. A sladidlo získávané ze stévie sladké je až 300krát sladší.


Proto se používá například k . Listy mají velmi sladkou chuť. Kvete drobnými, bíllými květy. Hnědá až černá semena v našich podmínkách jenom zřídka dozrávají.


Rostlinu pěstujeme v našich . Sugar baby- cukr z přírody není mrazuvzdorný. Pěstování v českých podmínkách. Vzhledem k počasí rostlinu můžeme celoročně pěstovat jedině v květináči nebo v truhlíku, ideální je východní . Na půdu nemá žádné zvláštní nároky. Požaduje často a vydatně zalévat.


Větší úspěchy jsem měl při pěstování v květináči nebo . Sladí 300krát více než cukr a je možné ji pěstovat i doma za oknem. Paní Lenka , která se pěstování stévie sladké věnuje, má odzkoušený . V poslední době často slyším o možnosti využití přírodního sladidla- stévie. Jako diabetik bych tuto možnost rád vyzkoušel , ale tak, že bych si .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky