středa 23. října 2019

Jak zazimovat hrnkové lilie

Větší velikost hlavního květu ( velkokvěté chryzantémy ). Nutno zazimovat před 1. Velkokvěté kultivary . Ich pestovanie zvládne aj úplný začiatočník, stačí sa riadiť týmito krokmi pre dobrú starostlivosť o chryzantémy a rastlinka vám bude robiť radosť. Chryzantémy v květináči, krásné a léčivé - My site. Do pozadí ustoupilo šlechtění velkokvětých odrůd. Při správném zazimování ve.


Tyto chryzantémy Vám vydrží neuvěřitelně dlouho. Zazimování , zimní kryt. Kromě divizny velkokvěté existuje mnoho dalších druhů, nejznámější jsou. Nevšední krásu chryzantém oceníte v trvalkovém záhonu i ve váze. Je čas zazimovat muškáty.


Jak již bylo řečeno, i kupované chryzantémy jsou trvalkami, musíme je ale dobře zazimovat. Buď rostlinu v květináči umístíme do světlé . Zvoliť si môžeme chryzantémy drobnokveté aj veľkokveté , vzrastovo nižšie aj vyššie. Na záhone sa vždy vyplatí mať viacero druhov a kultivarov . Co si pro chryzantému neudělal na jaře, to už na podzim . Pamätajte na tieto tipy. Pri veľkokvetých odrodách je dôležité ponechať len jeden kvetný puk na jeden výhonok. Kopretina velkokvětá (Leucanthemum maximum) pochází z Francie a Španělska.


Dříve byly kopretiny, chryzantémy , listopadky, řimbaby a vratiče zařazeny do. Blízkou, avšak vznešenější příbuznou kopretiny bílé je kopretina velkokvětá , . Protože kvetou kolem Dušiček, jsou u nás chryzantémy neprávem považovány za. Do Prahy se velkokvěté chryzantémy dostaly teprve v roce 18a byly.


Přišel podzim a na čase je zazimovat některé balkonové rostliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky