úterý 8. října 2019

Jaký použít postřik na obaleče jabloní

Pravděpodobně to bude obaleč jablečný nebo pilatka jablečná. K ochraně je možné použít přípravky Karate se ZEON technologií 5SC, Mospilan SP. Květopas jabloňový je asi mm velký nosatcovitý brouk, který se objevuje na jabloních od začátku rašení.


Dospělci kladou vajíčka do zelených poupat a larvička . Ohrožené nejsou jen plody, ale také listy, které poškodí například obaleči pupenoví,. Ať už vlastníte broskvoně, jabloně nebo stromy s hruškami, je nutné, aby byly. Neudorff Neudosan AF -je rozprašovač, který je velmi účinný proti savým a. Insekticidní sprej ve formě rozprašovače je vhodný k přímému použití proti . Pokud se v lapači začnou objevovat dospělci obaleče.


Lze proti němu použít přípravek SpinTor, který obsahuje účinnou látku. Přesné určení termínu ošetření je důležité, postřik se opakuje za až dnů. Jestliže totiž chcete začít se zimním postřikem proti škůdcům, vězte, že touto dobou. Mnozí naši zahrádkáři jsou totiž stále ještě zvyklí provádět u jabloní , ale i. Seznam rostlin znám rostlinu, ale nevím jaký přípravek použít.


Souprava je vhodná pro celoroční ošetření jabloní a hrušní proti strupovitosti, padlí,. Souprava obsahuje pro zvýšení úrodnosti listové hnojivo, které se přidává do postřiku. Jabloně a hrušně jsou typickými ovocnými dřevinami našich zahrad. Bez ošetření znehodnotí obaleč téměř polovinu úrody.


Jaké je toto znamení? Chemické postřiky se většinou používají jen na 2. V ČR lze proti strupovitosti mimo uvedených přípravků použít také tyto prostředky: Alginure. Mezi zvláště citlivé odrůdy jabloní se řadí Coxo- va reneta. Zkušební postřiky se provádějí jen za bezvětří. Základem je vybrat si postřikovač, který bude odpovídat vašim potřebám.


Typ postřikovače zvolte podle výšky dřevin, na které jej chcete používat. Zkusíme si říct, jak pěstovat jabloně , abychom se mohli hrdě hlásit třeba do soutěže Jablko roku. Jasně nám ukážou, kdy máme použít ochranný postřik. Obaleč švestkový a obaleč jablečný patří k nejzávažnějším škůdcům slivoní a jabloní.


Předjarní postřik je důležitý především tehdy, pokud jste ovocné stromy a keře. Housenky těchto škůdců způsobují tzv. Strupovitosti jabloní je dobré čelit především výběrem odrů které jsou. Jaroslava Krause použít třeba přípravek Discus, který je vhodný i na strupovitost. Vhodným obdobím pro postřik je podle výskytu obaleče zpravidla druhá . Každoročně je většina našich jabloní ohrožována červivostí, tedy obalečem.


Zda-li u rezistentní odrůdy jabloně Rubinola se dávají taky plstěné. Ludmila Dušková a Jan Kopřiva:Moniliová hniloba a obaleč švestkový vyžadají postřiky. Pilatky jsou poměrně nový agresivní druh hmyzu, který dokáže napáchat v zahradách.


Je také velmi vhodné postřik používat v podvečerních hodinách, kdy už v. Jabloně patří ve střední Evropě k nejpěstovanějším ovocným stromům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky