pátek 11. října 2019

Jak zničit molici

Existuje několik osvědčených ra jak se molic zbavit bez . Dobrý den, všimla jsem si, že mám bazalku přinesenou z obchodu posetou malými býlími motýlky. Pojďme se zamyslet nad jedním z řady škůdců, . Působí proti všem stádiím mšic i molic. Ninja je určen na mšice i molice , na zeleninu i okrasné rostliny. Molice jsou okřídlený hmyz, ale umí i skákat. Postřik proti mšicím.


Představíme vám nejrozšířenější škůdce rostlin ( mšice a molice ) a poradíme vám, jak proti nim účinně bojovat. S teplým počasím se začnou množit nepříjemné mšice, molice a svilušky, které tak rády vysávají z rostlin sílu. Jak ochránit zeleninu? Ovšem biologická ochrana, jakou je parazitoidní vosička Encaria formosa, si s . Suzymon, já vám trochu zlepším náladu.


Pokud si míchám směs na jakékoliv škůdce na pokojovkách, vždy do ní používám ocet. Jsou přenašeči virových chorob rostlin. Mšice saje šťávu rostlin, čímž mezi nimi přenáší nemoci, které mohou oslabenou rostlinu zničit. Listy na ní se kadeří, svinují a vadnou.


Ať už se jedná o svilušky, molice , mšice, třásněnky nebo červce, vše je to savý hmyz, který z rostlin saje buněčnou šťávu. Plectranthus skutečně molice odpuzuje, ale na jak velkou vzdálenost učinkuje nevím. A ten puch – no nevím někomu i voní, není to tak hrozné, znám mnohem.


Jednou z možností, jak bojovat proti malým zeleným stvořením, je vysázet mezi vaše výpěstky květiny se silnou vůní. Aksamitník odpuzuje molici skleníkovou od. Jedním z hlavních cílů při kontrole molic je předejít tomu, aby byla plodina infikována virem, který tento hmyz může přenášet. Malá, ale zničit dokáže velké plochy.


Je to totiž překvapivě. Dobře vyživované rostliny jsou totiž pro mšice a molice méně lákavé. Pokud se přesto objeví a začnou ničit, zakročte okamžitě a rázně,“ . Vývojový cyklus molic prochází několika stupni: vajíčko, tři stadia larvy ( nymfy), pupárium a dospělec. Samičky molic kladou obvykle na spodní stranu listu . Máte problém se mšicemi, molicí skleníkovou, sviluškami nebo třásněnkami.


Bojovala jsem taky s molicemi na ibiších a na fuchsiích. Pomohlo opakované stříkání mospilanem v kombinaci se sprchováním rostlin. Dobrý den, ze zoufalství se obracím na vás s žádostí o radu jak na molici vlaštovičníkovou.


Poprvé se objevila předloni, když na sousedním poli . Přímé škody molice způsobují sáním na rostlinách. Následkem toho dochází k odbarvování, deformování a opadávání listů. Důležité je zničit štítem chráněné samičky.


Kontrolovat rostliny každý týden.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky