středa 16. října 2019

Jaká zemina pro zahradní juku

Mar Juka (Yucca) vyniká v každém bytě hlavně jako solitéra. Kupte substrát pro palmy, přidejte k němu kvalitní zahradní zeminu a trochu písku. Feb Juka je nenáročná teplomilná rostlina z čeledi agávovitých, která se hodí. Na přesazení použijte substrát pro palmy, trochu zahradní zeminy a na . Juka ocení teplé, slunné prostředí a poměrně suchou a dobře odváděnou půdu.


Půda nemusí být bohatá na živiny. Těžkou jílovitou půdu proto odlehčíme dávkou kompostové zeminy a štěrku. Sep Ideální je lehká, propustná, hlinitopísčitá půda s velice dobrou drenáží, kde se nebude držet voda. Zaléváme ji pouze mírně, rostlina vyžaduje . Nov Juka je oblíbená pokojová rostlina.


Semena yuky sázejte v místnosti, aby měly dostatek času vyklíčit předtím, než začne další zima. Pokud chcete zasít yuku přímo ven na zahradu , místo v zimě to. Nejznámějším druhem juky do našich zahrad je juka vláknitá. Tato juka na rozdíl od pokojových juk nemá . Odolné stromové juky jsou velmi dekorativní, avšak nenáročné rostliny, vhodné jak pro. Juka vláknitá je nenáročná, mrazuvzdorná rostlina, která snáší mrazy až . Juky jsou vhodné i jako dominantní rostliny zimních zahrad.


Nebo jaká je doba od vyrašení ze země po květ? Jak zalévat Juka – Yucca - zálivka, Juka – Yucca a její půvo Hnojení Juka – Yucca, Druhy Juka. Do zeminy je dobré přidat trochu dřevěného uhlí a antuky. Nov A proto neváhejte, a pokud ještě juka nezdobí vaši zahradu , určitě si ji v příští sezóně pořiďte.


Text: Zuzana Bohdalová. Sep Rady jak úspěšně pěstovat juky pokojové rostliny. Pokojové rostliny - Juka ( Yucca ) pěstování - Poradna zahrada na Hobbyzahrada. Jaké jsou choroby a škůdci juky ? Juku zasaďte vždy do substrátu pro palmy, do kterého je vhodné přidat zahradní zeminu a písek, ale . Aug Ta vydrží jak horké léto, tak mrazivou zimu. Podívejte se, jak nádherně umí kvést.


Juka pomalu roste a je odolná vůči suchu i drobným škůdcům. Jak dlouho se udrží COVID-v tkaninách a co dělat s oblečením po návštěvě supermarketu. Jan Juky můžeme pěstovat ve dvou formách. Jednak tak, jak rostou ve svém přirozeném prostředí: růžice je v tomto případě zasazená přímo do . Sep Kromě majestátní a odolné zahradní juky existuje i řada druhů, které se pěstují.


Janek Ledecký (57) popsal, jak tráví čas v povinné karanténě. Oct Na rozdíl od bezkmené zahradní juky není Yucca aloifolia, vytvářející tkustý kmen , zimovzdorná. Jak se pěstuje pokojová Juka.


Sep Aby zemina v okolí juky pomaleji vysychala, je možné ji obsypat. Neuvádíte, jaký druh juky máte. Nejčastěji se u nás v bytech či kancelářích pěstuje juka obrovská (Yucca elephantipes syn.


Yucca guattemalensis).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky