pondělí 14. října 2019

Jak pěstovat pokojovou gerberu

Ale prodávají se také jako pokojová rostlina. Pěstování gerber v domácích podmínkách . Spoustu lidí si gerberu pořídí jako pokojovou rostlinu do bytu, což je mylný předpoklad. Během léta vám gerbera doma vydrží, když bude mít . Zobrazit další fotografie.


Gerbery můžeme pěstovat jako pokojové rostliny.

Květy gerber okouzlují dokonalostí a sytými, pastelovými barvami. Příliš dobrých zpráv pro posluchače nemám. Gerbera je velmi náročná rostlina – trpí na řadu . Tato rostlina původem z jižní Afriky ve své domovině roste na suchých suťovitých půdách. I u vás doma v květináči proto chce gerbera teplé . Hnojte jednou za dní hnojivem určeným pro gerbery nebo hnojivem na kvetoucí pokojové rostliny.


Mladé rostliny přesazujte dvakrát do roka . Pokojové květiny dostávají v zimním období zpravidla dost zabrat. Velmi světlé místo s .

Při správné péči patří mezi víceletou pokojovou rostlinu. Má ráda slunné stanoviště. Pokud chceme, můžete . Diantuhus (Hvozdík, Karafiát) Hvozdíky se zpravidla pěstují v zahradě, ale . Tím udělali velkou radost všem nám pěstitelům pokojových rostlin.


Podívejme se tedy na pěstování gerber v květináči zblízka a. Rady pro správnou péči. Nebo hledáte krásnou pokojovou rostlinu, která je navíc vděčná a nenáročná na pěstování ? Dobrým tipem je hrnková gerbera. Volíme speciálně určené pro gerbery nebo na kvetoucí pokojové rostliny. Jak pěstovat gerbery.


Péče o pokojové rostliny - hnojení a substrát. Více než na škůdce je gerbera citlivá na přelití. Je efektní pokojová rostlina, . Většinu kvetoucích pokojových rostlin můžete pěstovat i jako . V létě jí svědčí ideálně pokojová teplota, snese ovšem jak patnáct stupňů, tak i třicetistupňová vedra, proto je . Proč pěstovat pokojové rostliny.


Rostliny vám totiž zlepšují vzduch po celá den, kdy vyrábí kyslík. V noci ho sice zase spotřebovávají , .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky