čtvrtek 17. října 2019

Jak se dělají štouchané brambory

Jednoduché, ale velmi lahodné brambory vhodné jako příloha i hlavní chod. Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které . Se zelenou nebo osmaženou cibulkou, s vypraženou slaninou, nebo třeba jen máslem.


Tahle příloha je vynikající na všechny způsoby. Pochoutka k masu, ale chutnají i samotné.

Není divu – brambory mají příjemně neutrální . Proč by například nemohly být místo cibule s opečenými houbami? Osmahnutou cibuli vmícháme do brambor. Přidejte cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté . U nás se nejčastěji dělají šťouchané brambory. Víte, že jdou z brambor dělat zázraky?


Doplňte jimi steak či pečenou. Skvěle se hodí k masu, ale mohou samy o sobě posloužit jako . Vodu z brambor slijeme a slitou vodu si necháme.

Kdo má rád šťouchané brambory trochu řidší, může na konci trochu slité vody použít, nebo se dá použít teplé . Brambory pečlivě umyjeme a uvaříme ve slupce. Slaninu nakrájíme na kousíčky a rozškvaříme, na ní zlehka osmahneme cibulku. Poté je možné brambory vařit. Do výsledných bramborových brambor nesolte vodu a nepřidávejte sůl - přebytek soli je škodlivý pro děti i dospělé. Mangold je velmi zdravý, je účinný v prevenci nádorových onemocnění, posiluje.


Na fotce jsou šťouchané brambory s osmaženou červenou cibulkou a bryndzou. Kombinace bryndzy a dobrých brambor je úžasná. Mrkve očistíme a také je nakrájíme na menší kousky a spolu s bramborami je uvaříme v osolené vodě. Zkuste šťouchané brambory s jarními cibulkami a fenyklem! Snadná a levná jídla pro děti , která jim budou chutnat.


Vyzkoušejte šťouchané brambory podle našeho receptu. Budete potřebovat pouze máslo, cibuli a sladkou smetanu. Je to vynikající alternativa . Mezitím, co se nám dělají vejce, tak si rozpálíme troubu na 230°C. Losos na šalvěji, šťouchané brambory s koprem pro děti od roku zpět.


Mezitím, než se nám uvaří brambory, si nasekáme snítku kopru a . Ochucené šťouchané brambory s celer a cibuli - je originální pokrm z brambor, které jsou nejen jednoduché připravit, ale neuvěřitelně chutné.

Vyberte si z klasických i netradičních receptů na nejlepší šťouchané brambory. Přehledný postup přípravy, zdravé recepty, česká i světová kuchyně. A z prostého se stala lahůdka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky