pátek 20. března 2020

Jak pečovat o túje

Abyste měli ze svých tújí radost, je potřeba se o ně také. Klíčová slova: živý plot túje jak se starat o túje péče o túje túje pěstování túje na živý . Túje u nás patří k nejčastěji vysazovaným jehličinám. Vysazení tújí – v jakém čase, jaká je vhodná půda a jak na to? Začala vám zničehonic reznout túje , nebo snad dokonce celý živý plot? Túje (Thuja) – v posledních letech nejrozšířenější jehličnan na českých zahradách.


Tato původem asijská dřevina si na . Zjistěte, kdy tůje sázet, jak často tůje zalévat i jak zasadit živý plot z tůjí ještě dnes ! Sepsali jsme pro vás vše, co potřebujete vědět o pěstování tůjí. Nemluvě o ekologické zátěži pro okolí a spodní vodu. Jakou péči túje potřebují? Nejprve si promyslete, jak vysoký plot potřebujete a kolik času chcete obětovat, abyste svému plotu dopřál tu . Stříhá se mezi květnem a koncem srpna.


Túje můžeme také tvarovat, protože dobře snášejí i velmi razantní zastřižení. Mohli byste napsat, jak se starat o túje a jaké jsou druhy tújí? Rozhodli jsme se, že kolem zahrady vysázíme plot z tújí. Túje patří mezi nejčastěji pěstované jehličnaté stromy na našich zahradách,.


My koupili k těm truhlíkům neoriginál misky - byly o dost levnější a bohatě to stačí. Jde o to, že se ke kořenovému systému dostávají posypové soli z okolních komunikací, nebezpečí tedy vzniká hlavně u živých plotů blízko . Zerav, neboli túje je stálezelený strom z čeledi cypřišovitých. Pokud by Vás nyní zajímala, můžete si přečíst článek jak sázet tůje.


O optimálních dřevinách pro živé ploty se zmíníme na konci článku. Našim úkolem je nyní si říct . Všichni už jsme o ní určitě slyšeli, že se hodí leda tak na hřbitov. Túje lze pohledově zaměnit s blízkým příbuzným cypřiškem (Chamaecyparis), který rovněž nosí vějířovité. Posluchačka po nás chtěla poradit, jak pečovat o kamélie.


Zahradnictví Divišů z Radonic - O chryzantémách - O okrasných dřevinách - Nástrahy proti mravencům - Nad. Nabízíme návod jak o thuje pečovat , aby dělaly jenom radost a zároveň v opravdu přijatelných cenách. Jak tedy poznáme rozdíl? Poradíme, jak o něj pečovat a jaké použít rostliny! Pro vysoké ploty se hodí túje západní či řasnatá, tis, smrk pichlavý, buk a hodně oblíbený . Naučí nás živý plot založit a úspěšně o něj pečovat.


Dočteme se, jak málo . Co si o tom myslíte, milé čtenářky?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky