čtvrtek 26. března 2020

Jarni postrik na merunku

Později, v době rašení pupenů ovocných dřevin, bude nutný ještě jarní postřik prováděný ve stadiu myšího ouška, to znamená v době, kdy jsou . Pokud si pořádně prohlédneme listy a plody, je na nich patrné, čím strom. Je nejvyšší čas na postřik meruněk. Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv. Podílejte se na ochraně vašich ovocných stromů a keřů. Možná nevíte jak, jaký postřik je ten vhodný.


Obchody nás zahlcují velkým množstvím a . Někde jsem četl, že na meruňky se nepoužívá jarní postřik proti čkůdcům,. Moniliový úžeh postihuje nejčastěji meruňku a višeň(monilia laxa). Cílené jarní postřiky proti chorobám ovocných stromů.


Autor: Thinkstockphotos. Jaro už doslova klepe na dveře. Jarní řez meruněk - od výsadby do plné plodnosti (1. díl). Vám veľa zdravia a síl do ďalšej práce, teším sa.


Popis: Pozdní jarní mrazíky mohou poškodit nenávratně květy meruněk. Z tmavnou hlavně jejich středy . Dalšími na řadě jsou angrešty, rybíz, meruňky a mandloně. Jarní postřik je nutné provést po celé délce stromu/keře. Jinak by nebyl postřik účinný.


Při deštivém počasí je třeba postřik opakovat. Kontaktní postřik Chapion WG g + systémový postřik Signum g. WG) na postřik proti plísním a ostatním houbovým chorobám. Jak meruňku ošetřit proti spále nebo proti mrazu a jaké termíny jsou ty . Dá se tomu nějak zabránit v příštím roce?


Meruňka má letos navíc listy velmi okousané (díry v listech).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky