úterý 31. března 2020

Jak pěstovát kedluben gigant

Nejprve začneme u kedlubny gigant s pěstováním. Výhodou této obrovské kedlubny je nejen velikost a váha až 5 . Jan Zatímco u gigánů se musíme spokojit s několika málo kultivary (gigán je zdomácnělým názvem „ gigant “, cože je vlastně odrůda kedluben ). Tento druh kedlubny , jak název napovídá . Tradiční pozdní odrůda, která byla vyšlechtěna v bývalém Československu a je tudíž maximálně přizpůsobená našim . Během pěstování se zajišťuje optimální půdní vláha pravidelnými středními dávkami vody, protože vyrovnaný vláhový režim snižuje nebezpečí praskání a .

Můžeme je pěstovat na balkoně, . Feb Pěstovat lze odrůdy rané i pozdní, zelené i modré. Rané odrůdy vyséváme již od . Pozdní bílá odrůda s velkými, - kg těžkými bulvami. Dužnina je vysoce jakostní, . Apr Spolu s ředkvičkami a raným salátem jsou kedlubny vypěstované v. Jak pěstovat kedlubnu.


V současnosti je vyšlechtěno tolik odrůd kedluben , že je můžete pěstovat celoročně. Jun Jestli se Vám pěstování kedluben příliš nedaří, vyzkoušejte ty modré.

Větší odrůdy, jako např. Gigant , jež je jako jediná. Pravidelné, středně intenzivní zalévání snižuje riziko dřevnatění a praskání bulev. Sep Na pěstování patří kedlubny k těm náročnějším plodinám. Aug Nevhodné je sklízet rostliny, které vzešly do květu.


Obsah sáčku: gramů. Kategorie: Košťálová zelenina. Odkud kedlubny pocházejí a jaké obsahují našemu tělu prospěšné látky? Gongyl : návod k pěstování, požadavky na světlo, hnojení, vlhkost, množení a zalévání.


Mar jak pěstovat kedluben. GIGANT – pozdní bílá odrůda s velkými, – kg těžkými bulvami. Návod na pěstování: Semena vyséváme v jarních měsících ve sponu: x cm. Související produkty. Pěstování Zeleniny, Zeleninová Zahrada, Vegetariánské Diety, Zahradničení.


Pěstování kedluben Vypěstovat si můžeme buďto bílou nebo modrou kedlubnu. Kedluben nebo kedlubna (Brassica oleracea var. gongylodes), někdy. Má delší vegetační dobu . Bohatá skladba nabízených odrůd umožňuje pěstování brukví po celý rok, i když nejžádanější jsou na jaře. Daří se jim nejlépe v hlinitopísčité, humózní a záhřevné .

Kdy a jak zasít kedlubny ? Jsou zdravé, chutné a šťavnaté. Prosím vás, skutečně se gigant pěstuje z přímých výsevů na záhon a ještě k tomu vysetých v březnu? Nějak tomu nemůžu uvěřit, vždyť malé kedlubny se musí . VIOLA Raná až poloraná odrůda modrého polního kedlubnu.


Modrá polní kedlubna , raná odrůda pro jarní a podzimní pěstování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky