středa 11. března 2020

Jak vypada hliva ustřicna na na pařezu

Jak se zbavit ořešáku. A zatímco bude podhoubí pracovat, vy si pochutnáte na jejích plodnicích. Hlíva ústřičná pěstovaná na pařezu. Ale o pařezu , který nese pravidelnou úrodu, jste nejspíš neměli potuchy! Více o očkování dřeva sadbou hlívy ústřičné se dozvíme v . Na pařezu , na špalku, na slámě, či na substrátu.


To jsou možnosti, jak si. Pěstování hlívy ústřičné nejen na pařezu , či doma na slámě . Hlívu lze pěstovat na pařezu v zahradě, v pytlích se slámou. Ale samotný bílý povlak, co vypadá jako plíseň, ale plísní nepáchne, je běžný . Spodní očkování pařezů hlívou ústřičnou - odhalení kořenu, stržení kůry.


Jde o nejpřirozenější způsob pěstování hlívy ústřičné , ve volné přírodě též roste na dřevě. Kolíček poskytuje pro . Pro pěstování hlívy ústřičné lze využít také čerstvých pařezů listnatých stromů. Tato metoda je velmi vhodná, chceme-li pařezy co nejsnadněji . Do špalku nebo do pařezu navrtáme díry či do dřeva uděláme zářezy.


Někdy má hlíva bílý povlak, co vypadá jako plíseň, ale nejde o plíseň. A dole ve hlíně rostou tyto houbičky taky nevíme co jsou zač, jsou . Takhle to vypadalo , když trochu povyrostly. Tento trs hlívy ústřičné na mém oblíbeném pařezu zde u sídliště nějak unikl pozornosti všech . Speciální zásady očkování pařezů hlívou ústřičnou. Pařez po listnatém stromě se dobře hodí pro pěstování hlívy ústřičné. Hlavní výhodou je skutečnost, . Hliva-ustricna ohoubach.


Najít ji můžete jak na živých stromech tak na padlých kmenech nebo pařezech buků, javorů, jeřábů, lip, olší, a topolech. Zpravidla roste ve větším . Disponuje jimi nejen notoricky známá hlíva ústřičná , ale třeba i zmíněná penízovka. V loni jsem si koupila hlívu v tom pytli se slámou a nebylo to nic moc.


V lednu jsem očkovala pařezy a vypadá to docela slibně,tam kde jsem . Zakoupil jsem si naočkované kolíčky hlívy. Bohužel jsem provedl výsadbu brzy. Byl mráz cca - a druhé jsem zapoměl v těchto mrazech venku.


Houby rostoucí na stromech či pařezech jsou pro mnohé neužitečné . Její tvar i barva připomíná. Do starého pařezu se pilkou nebo vrtačkou udělají díry a dřevo se naočkuje houbami, jako je například dřevokazná hlíva ústřičná. První pokusy s pěstováním hlívy ústřičné proběhly počátkem 20.


Do této doby lidé houbu sklízeli pouze . Houby lze pěstovat v lese na pařezu z osiky, olše, břízy, borovice, smrku. Prostě citrónová ústřice vypadá elegantněji než šedá a je také nejvíce . S nástupem zimy houbaření rozhodně nekončí. Využití podobné jako u hlívy ústřičné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky