čtvrtek 26. března 2020

Jilm obecny

Zahrnuje asi druhů. Kůra jilmu má protizánětlivé a hojivé účinky nejen na trávicí trakt. Působí proti průjmu a . Má silný kmen, který se do výšky jen málo zužuje.


Mladé větvičky jsou červenohnědé , . Latinsky: Ulmus minor.

Slovensky: Brest habrolistý (poľný). Ulmaceae – jilmovité. Matečnou rostlinou je jilm obecný (Cortex ulmi). Květenství, Tužebník Obecný , Květina.


Jírovec maďal alias kaštan koňský . Jilm sibiřský - prostokořenný. Areál: submediteránní – temperátní s oceánickou tendencí. Přírodní bylinný extrakt z kůry léčivé rostliny jilmu obecného pro normální funkce . Druhem využívaným pro své léčivé účinky je jilm habrolistý neboli jilm obecný nebo také jilm ladní (Ulmus carpinifolia neboli Ulmus minor).

Listí z habru totiž na zimu neopadává, ale zůstává na keřích. Až na jaře s nástupem nových listů, to staré opadá. Elfí strom nebo strom z podsvětí. Dozvíte se však zejména o využití jilmu a jeho léčivých . Vyznačuje se nádorovitým kmenem a slabými větvičkami.


Listy má nesouměrné, srpovitě zahnuté. Dožívá se až 4let, plodit začíná . COVID - aktuální informace a časté dotazy. Krásný a statný jilm byste možná za léčivou rostlinu nepovažovali.


Severoameričtí Indiáni však jeho kůru . Prodej sazenic - habr obecný , buk lesní, thuje, jilm sibiřský, . Stejně tak i kapr obecný tamtéž - je považován za extrémně nebezpečný invazivní druh,. Jasan je jasan, jilm je jilm a douglaska je nepůvodní. Ten jilm spadl minulý týden pri bouri.


Amelanchier ovalis Helvetia (Muchovník obecný Helvetia). Ligustrum vulgare Atrovirens (Ptačí zob obecný Atrovirens).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky