čtvrtek 12. března 2020

Jak stříhat keřové růže

Vrby se dobře tvarují, modelují a stříhají. Většinou je to ale naopak, proto se zásahu pilkou nemusíme obávat. Ozdobou jarních zahrad je kultivar ´Haruko Nishiki´ vrby japonské (Salix integra).


TIP PRO PĚSTOVÁNÍ: Stromek je třeba až dvakrát ročně stříhat , aby tvořil . Neprehliadnuteľný zástupca tvarovaných drevín je vŕba japonská (Salix integra). Vyniká v malebných zákutiach na brehu jazierka alebo tečúcej .

Japonskou vrbu je dobré dvakrát do roka ostříhat. Děkuji předem za odpověď. Zkrátit výhony o polovinu a více. Teprve když k ní přistoupíte blíž,.


Japonská vrba má světle zelené listy s bílým mramorováním a na špičkách mladých. Vrbu jívu stříháme na hlavu. Další okrasnou dřevinou, kterou v zahradách velmi často objevíme, je japonská vrba hakuro nishiki.


Pokud na zahradě neumíte vzít nůžky pořádně do ruky, vrbu si nekupujte.

Já stříhám v březnu - radikálně sestřihnu do tvaru koule. Velmi důležitý je u vrby japonské právě onen první . Ze začátku je nutné stříhat opravdu hodně, aby se utvořila hustá, kompaktní korunka - . Běžné typy vrb rostou doslova jako z vody. Na podzim se provádí udržovací . Přečtěte si vše o péči o japonské vrby a seznamte se s jejich nejkrásnějšími. Pěstovaná bez stříhání v přírodní formě může posloužit i jako . Ahojte, japonské vŕby sa strihajú od jari asi tak do augusta. Hakuro Nishiki je vedle vrby převislé asi nejoblíbenější česká vrba vůbec.


Jak a kdy mám stříhat rostlinu Hakuro-nishiki ( Vrba japonská )? Vrbové řízky stříháme co nejtěsněji před výsadbou, aby nevysychaly. Ihned po odkvětu všechny větve ostříhat na – pupeny. Na jaře stříháme pro docílení souměrné a husté vrby.


Sadíme do blízkosti zahradních jezírek, . Listy ovšem později zezelenají. Stejně jako většina vrb , japonské vrby rostou velmi rychle. Musí se stříhat kvůli světlu.


To je potřeba udělat i proto, aby začaly obrůstat i spodní části staveb, jinak vrba přirozeně obrůstá více nahoře.

Vrby (Salix) jsou stromy a keře původně rozšířené v mírném a chladném pásmu severní. Starší stříhané velké vrby svým vzhledem z dálky někdy připomínají i staré vrásčité olivovníky. Kdy zasadit japonskou vrbu ? Archiv Podobné Přeložit tuto stránku 19.


Stříhání japonské vrbičky 19.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky