čtvrtek 19. března 2020

Jakou odrudu švestky na paleni

Některé důvody, proč se švestky používaly více na pálení než například výrobu. Jde o moderní velkoplodou odrůdu , která je spolehlivě odolná k šarce švestek. Chcete-li odrůdu na pálení , volte raději švestku než renklódu, slivovice z nich je aromatičtější. Další rozdíl je patrný při srovnání pecek – švestky jdou velmi dobře od pecky, která je placatá, protáhlá a stejně jako plody špičatá na obě strany. Při výběru odrůdy velmi záleží na lokalitě, kde budete švestky pěstovat.


Na svém webu vysvětlují, proč tu kterou odrůdu zvolili. Nejvíce se jim osvědčily. Takže pálení nechávám být ;-). Pilot či President či jiné pozdní odrůdy. Původ: Odrůda renklódy, českého původu, byla vyšlechtěna ve Svojšicích na Kolínsku z pecky Zelené renklódy.


Po přezrání jsou plody vhodné i pro pálení. Chcete-li vypěstovat tu správnou odrůdu pro pálení slivovice, jste na správném místě. Odrůdy musí být rezistentní vůči . Poradíme vám, jak na to. Původní české švestky jsou na povidla nebo slivovici nejlepší ze.


Ideální je vybrat odrůdu , která má vyšší obsah cukru. Hrušky - podzimní i zimní . VESTKY : Jak vypěstovat zdravé modré ovoce a pochutnat si na. Pokud není, musíme jí nedaleko zajistit opylovače, nejlépe jinou odrůdu slivoně. Díky vyššímu obsahu cukru je odrůda vhodná na sušení i pro pálení.


Peckoviny izahradkar. Plodnost je pouze střední. Proti šarce je uváděna jako velmi . Jedná se o kvalitní odrůdu s všestranně využitelnými atraktivními plody. Logicky se nabízí volit takovou odrůdu , která nám nejvíc chutná.


Mírné provzdušnění kvasu, hlavně na začátku fermentace, je příznivé pro potřebný. Jeden známý pálil švestky , ale po prvním pálení mu natekla tak polovina, než co. Nevím jakou měl kvas výchozí cukernatost a ani nevím jaké cukry obsahují banány. Sklízíme naši novinku, českou odrůdu Rubín a jak vidíte, dáváme do. Už dva roky si říkáme, proč prodávat krásné přezrálé meruňky na pálení , když si je můžeme sami zpracovat.


Tak schválně jestli uhádnete, jakou novinku vám právě připravujeme. Naučíte se, jak pěstovat a starat se o stromy, na které choroby jsou náchylné a jak s. Ale ti, kdo se rozhodli koupit málo známou odrůdu čínského švestkyOrelův. Prořezávání a pálení poškozených větví, vykopávání půdy před tím, než .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky