čtvrtek 5. března 2020

Jak pěstovat salát

Malé keříčkové odrůdy do truhlíků, vysoké tyčkové do pytlů, květináčů nebo třeba i velkých nádob od barev. Záleží jen na vás, kolik místa ze svého balkónu . Pokročilí zahrádkáři pak nedají dopustit na rajčata tyčková , která se pěstují výhradně z předpěstované sadby. Jak už jsme zmiňovali, . Rajčata jsou náročnou kulturou vyžadující pečlivou agrotechniku, teplou a chráněnou lokalitu.

Tyčková rajčata by se měla pěstovat jen s jedním výhonem. Tyčkové varianty je třeba pěstovat s oporou. Sadba rajčete může být prostokořenná, nebo s koře novým balem. Existují dva základní typy rajčat podle růstu: keříčková a tyčková. Keříčkové rostliny rostou směrem vzhůru a dávají plody rychle, ale pouze krátkou dobu.


Rastlina roste bujně a má vyšší odolnost k listovým nemocem. Můžete pěstovat jako klasické tyčkové rajče , můžete ale rovněž nechat plazit se po zemi. Důležité informace pro omezení infekce a rady jak se bránit plísni bramborové, která rajčata napadá.

A bývá lepší vysadit je do skleníku, nebo na volný záhon? To jsou nejčastější otázky, které zahradníci řeší při pěstování. Největší nároky na živiny mají vysoká tyčková rajčata , keříčkovým stačí polovina minerálních hnojiv. Ideální poměr minerálních hnojiv je (N) : 1 . Vyniká především při pěstování ve volné půdě. CHERROLA F– rajče třešňové tyčkové , . Rostliny lze, kromě tradičního způsobu pěstování v zahradě, pěstovat také v nádobách např.


Vše začíná výběrem semen vhodné odrůdy ze široké nabídky, pro naše účely pěstování v nádobách se zaměříme na tyčkové odrůdy rajčete. Sazenice rajčat brzy vyvazujeme k oporám, a to vždy, když hrozí poškození rostlin větrem a jejich zlomení. Pěstujeme ceskykutil.


U tyčkových rajčat veďte rajče na . Stálicemi v našich zahradách jsou . Existují tyčkové nebo keříčkové odrůdy rajčat , na nichž vyrostou plody červené, žluté, oranžové, růžové i bílé. Tvarem se rajčata různí od malých . Obvykle se pěstují na jeden výhon. Lycopersicon esculentum Mill.


Mají neomezený (indeterminantní) růst.

Běžné tyčkové rajče musí mít jeden, maximálně dva výhony – ale v tom případě musejí být rajčata opravdu dobře živená organickým hnojivem v podobě slepičinců . Na výběr je několik možností, jak tuto oporu rajčeti dopřát. Taktéž je už nejvyšší čas začít s výsevem tyčkových rajčat. Spirálové tyčky usnadňují vyvazování. Vylamování postranních výhonů podporuje u tyčkových rajčat násadu a . Solanum lycopersicum L.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky