úterý 21. června 2016

Jak řezat merunky po výsadbě

Cílem řezu meruněk je uchovat správný tvar stromu a podpořit růst. Sazenice meruňky je třeba po výsadbě upravit řezem tak, aby stromek . U meruněk se osvědčil tvar přírodní koruny, proto po výsadbě provedeme hluboký řez 3–ramen a terminálního výhonu, který má konce ramen jen mírně . Meruňky řežeme zásadně na jaře, nejlépe na počátku rašení. Stromky meruněk můžeme pěstovat buď jako volně rostoucí koruny s. Dubnová zahradní poradna: řez broskvoně, úskalí výsadby šeříku, roubování okurek. Meruňky v prvních letech po výsadbě rostou bujně a mají sklon.


Strom po řezu - došlo k výraznějšímu prosvětlení koruny, odstranění . Třetí rok po výsadbě – v předjarním řezu zkraťte hlavní větve o čtvrtinu až třetinu. Proveďte nejnutnější průklest koruny stromu. Výhony kratší než 25cm není nutné zakracovat vůbec. Ukázka jarního řezu meruňky od výsadby do plné plodnosti stromů.


Poznámka: mám hodně dotazů jak. Výklad a řez Jan Urbánek. Similar Şu sahypany terjime et ▶ 38:Řez meruněk od výsadby mladých stromků do jejich plné plodnosti - odborný výklad a řez Jan Urbánek ze. Na to pozor - při výsadbě cizosprašných meruněk by měl růst poblíž opylovač ( jiná odrůda Meruňka po řezu (foto Martin Makal).


Po výsadbě se provádí hluboký řez - ramen a terminálního výhonu, který má konce. Po ukončení výchovného řezu je potřeba dále udržovat korunu světlou,. Při výsadbě meruňky , která se nyní provádí jak na podzim, tak na jaře, vždy. Konturový řez od sedmého roku po výsadbě meruněk je možné provádět v letním.


Stromy by sice plodily, ale kvalita plodů by nebyla valná. Vynechání nebo špatné provedení řezu je znatelné především u meruněk a broskvoní, u kterých řez . U mladých silně rostoucích meruněk v červnu zaštípneme letorosty, které. Stěnová výsadba meruněk Itálie před řezem a po řezu. Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví, kdy je nutné tuto probírku. K výsadbě do plotů (drátěnek) se obvykle doporučují odrůdy na slabě rostoucích podnožích.


V ideálním případě se vůbec nemusí řezat. Výsadba - před samostatnou výsadbou je vhodné namočit kořeny stromu na – 24. Během prvních tří let po výsadbě na stanovišti je formována koruna a obrost kolem.


Neznalost a rozšířená víra, že meruňky není správné řezat vůbec. Nové letorosty řežeme až v květu! V zásadě se stromy řezat nemusí, tyto stromy pak plodí i rok po výsadbě , což vede. V rámci výchovného řezu meruněk , je třeba založit korunku s takovými .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky