úterý 14. června 2016

Jak vypada mol šatni a mol moučny

Mol potravinový – zavíječ moučný (Ephestia kuehniella). Jedná se též o motýla z čeledi . Mol šatní (Tineola bisselliella) je drobný motýlek z čeledi molovitých o velikosti. Mol šatní je celosvětově rozšířený motýl, který ke svému životu využívá tmavé, vlhké a teplé prostředí, kde klade svá vajíčka.


Zavíječ moučný , potravinový mol.

Potravinový mol je v skutečnosti motýl zavíječ moučný (Ephestia kuehniella). Jde o běžného potravinového škůdce rozšířeného po celém světě . Malí šediví či béžoví motýlci poletující po bytě vypadají neškodně, ale jejich potomstvo už. A bohužel se k nim klidně přidá i mol šatní. Je jich totiž celá řada: mol obilní, zavíječ paprikový, zavíječ moučný , zavíječ čokoládový . Jenže ten vypadá jinak a vyženou ho odlišné postupy. Oproti molu šatnímu je mol potravinový dvakrát větší a na křídlech má.


Je dvakrát větší než mol šatní.

Ti nejznámější se jmenují mol potravinový, mol šatní , mol moučný a mol skladištní. Raid Gel sáčky proti molům. Potravinoví moli v mouce a jiných sypkých potravinách, šatní moli likvidují naše šatstvo a. Také müsli nebo sušené ovoce vypadá podobně nechutně. Každý toužíme nejen po tom být zdravý, ale také po tom zdravě a hezky vypadat.


Zapojte se do soutěže s Madetou! Zašlete fotku velikonočního . Pavučiny v mouce a dalších sypkých potravinách, šatní moli likvidují naše. Je jich celá řada: mol obilní, zavíječ paprikový, zavíječ moučný , zavíječ . Má tmavé zbarvení a na první pohled může vypadat jako malý klacík nebo . Vaše potraviny navíc opravdu nemusí vynechat ani mol šatní , kterému zřejmě například obilné.


Nejste si jisti jak vypadá šatní mol ? Mol šatní – Tineola bisselliella – je drobný motýlek se zlatožlutými, lesklými předními křídly beze skvrn,. Nenechají na pokoji žádné oblečení a nadělají vám do něj maličké dírky. Vypadá podobně jako mol , ale na rozdíl od něj se larvy nekrmí textilem, ale. Podobně jako u mola šatního , ani dospělci zavíječe již nemusí .

Jak na potravinové moly. Když se vám do spíže nastěhuje potravinový mol neboli zavíječ moučný , všechny potraviny pečlivě překontrolujte a ty, . Nejprve to vypadá , že se žádný nechytí, ale po několika dnech se začnou objevovat . Dále čtěte: Napadl vaše zásoby jídla zavíječ moučný ? Nebo ten potravinový? Fotografie molů ukazují oba tyto hmyzí škůdce dostatečně detailně. Mol šatní nebo mol potravinový jsou dva nejčastější škůdci, které v domácnosti.


Larvy vypadají jako malé bílé housenky s tmavou hlavičkou o velikosti cca mm. Zanedlouho máte housenky ve všech uskladněných potravinách, nemusí to být jen . Poznáte je snadno, šatní jsou béžoví a jedí přírodní tkaniny, potravinový mol je tmavý se světlým pruhem a trochu větší, miluje třeba mouku, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky