úterý 7. června 2016

Jak stříhat jabloň matčino

Zvonkové, Gloster, Matčino apod. Nutnost řezu je dána biologickými a ekologickými hledisky jabloní. Bez cílevědomého řezu by koruny většiny odrůd byly husté a plodily by nekvalitní ovoce.


Nejlépe vypadaly jablka z vlků na odrůdě Matčino. I Jadernička Moravská dokáže dát na vlcích hodně . Kdy ostříhat letní jabloň ? Nonety - matčino , dají se ještě sehnat? Desatero pro obnovovací řez jabloně: základní pravidla.


Dbáme na dobré světlo v koruně. Jádroviny izahradkar. U odrůd jabloní rozlišujeme čtyři základní habituální typy větvení koruny a to:. Obtížnější tvarování.


Přišlo jí, že větve jabloní rostou každým rokem rychleji. Pořád ještě stříhala některé křoviny zahradními nůžkami, ale práce s ruční sekačkou už ji fyzicky . Dobrý den, prosím o radu jak stříhat jabloně Matčino na jakém dřevě plodí děkuji. Please try again later.


Jabloně - ukázka jarního řezu štíhlého vřetene jabloní od. Ako správne strihať jablone - Strihanie jabloní - Rez jabloní - Ako strihať ovocné stromčeky . Jabloně a hrušně – šířka štíhlého vřetene je cca m, tzn. Původ: USA, kde se pěstuje asi od roku. Smiřické vzácné, Ontario, Parména zlatá zimní, Matčino , . Matčino a Starking Delicious, vhodná náhrada Matčino , resistentní, IX-I.


U jabloní bývá doplnění výraznou dominancí výhonu hlavního. Stříháme -li mladé stromky, mezi – rokem řezem dle Šitta, dosáhneme menšího vzrůstu, . A střiháme stromy proto, aby nebylo hodně nekvalitních jablek, ale raději méně - ale kvalitních. Stará americká podzimní až raně zimní odrůda.


Středně velké plody zlatožluté až červené barvy nápadně voní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky