pátek 10. června 2016

Jak stříhat bobkovišně

Jelikož je bobkovišeň stálezelená rostlina, bude se dobře vyjímat po krajích cest v malém keřovitém . Chcete je také pěstovat? Přečtěte si jak na to. BOBKOVIŠEN KDY STŘÍHAT. Bobkovišeň Caucasica. Na podzim jsou plody nejprve zabarvené do červené a postupem času až černé plody.


Kde bobkovišeň pořídit? Sazenice tohoto okrasného keře . Taky to řeším, z důvodu rychlého oddělení od souseda jsem koupil vyšší bobkovišně , ne úplně husté. I když píšou, že se má stříhat v červnu . IVÝ PLOT – STŘÍHÁNÍ - Zahrádkářův rok zahradkaruvrok. U staršího plotu ze stálezelených dřevin . Na velkolisté druhy dřevin, jako jsou bobkovišně či střemchy, nelze použít elektrický zastřihávač.


Listy by to překrojilo v půlce a řez by . Například živé ploty se doporučuje stříhat od dubna do poloviny . Má se řezat vlétě ale ona dost dobře obrůstá,tak by to nemusel bt problém. Obrázek není k dispozici. Cena jedné sazenice se pohybuje okolo korun.


Výběr stanoviště pro bobkovišně. Jak pěstovat bobkovišeň. Jednou z ideálních stálezelených rostlin jak pro živý plot, tak pro zakrytí nevzhledného zahradního koutu je bobkovišeň , u nás již tradičně . Pěstování bobkovišně není nijak náročné. Doporučuji ostříhat uschlé konce až na zdravé dřevo a určitě obraší. Pro jedovaté plody není vhodné jej pěstovat . Takový plot je ale z dolní části řídký a nepříliš estetický.


Stříhání je možné v dubnu nebo v polovině července. Pomocí tohoto krátkého videa Vám chceme ukázat správnou metodu stříhání a zahuštění živého plotu. Ale ta ale žádá jistou péči. Aby byla korunka stále kompaktní, je potřebné nakrátko ji ostříhat. Mám ty túje stříhat v létě, nebo až na jaře?


Kdy vzít do ruky nůžky a vrátit živému plotu správný tvar je otázka, s níž se potýká hodně pěstitelů. U nás je tento keř velmi hojně pěstovaný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky