čtvrtek 23. června 2016

Jarni postrik jabloni hrusky

Pevné (práškové) odvažujeme přesnými vahami pro zahrádkáře. Kdy a čím ošetřovat proti strupovitosti. I v tomto případě likvidujeme napadené plody a postřik provádíme ihned po vyrašení pupenů. Používá se přípravek s obsahem mědi – Kuprikol, . Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu.


Později, v době rašení pupenů ovocných dřevin, bude nutný ještě jarní postřik prováděný. Jarní postřik přípravky na bázi olejů. Postřik provádíme před a po odkvětu hrušně.


U jalovců doporučujeme mechanické odstranění napadených výhonů. Hluboký řez do starého dřeva není to . Malé plody napadené housenkami první jarní generace obaleče opadávají. Jablka a hrušky napadené obalečem jablečným bývají druhotně velmi často napadány monilií. Obaleč jablečný je jedním z nejvýznamnějších škůdců jabloní.


Cieľom predjarného postreku je zničiť prezimujúce štádiá škodcov vajíčka a liahnuce sa larvy. Pozor ale na probíhající i očekávané mrazy, zvláště u přípravků na bázi olejů, protože . A když mluvíme o jablkách, přidáme také další oblíbené jádroviny – hrušky. Proto hned v časném jaře používáme předjarní postřik , který. Jméno obaleč zní tak neurčitě, ale za tímto škůdcem hledejme klasickou červivost jabloní. Zde jsme si shrnuli stěžejní jarní zásahy v jádrovinách a peckovinách, . Při jarní výsadbě provedeme základní řec (viz.


odstavec Řez), při podzimní výsadbě. Hrušně nerostou příliš hustě, a tak řez v průběhu let bude snadnější než u jabloní. Pozdní hrušky sklízíme za včasu, než se stanou lákadlem pro ptactvo. Někdy skvrny praskají, povrch korkovatí, plody se deformují. Infekce napadá i listy (opadané listy na podzim odstraníme!).


Strupovitost a padlí jabloní a hrušní. Choroba poškozuje listy, plody i květy. Napadené listy mají skvrny, které postupně . Moderní ovocnář proti vysokokmenům však vznese námitky, že postřik. Nejcitlivější z ovocných dřevin jsou hrušky , ale choroba napadá i jabloně, mišpule,.


V Rakousku bylo zničeno ovocných sadů jabloní a hrušní, škody ve Švýcarsku byly až milionů eur. SULFUR - ŽLUTÉ TRUDY mohou ovlivnit třešně, vlašské ořechy, hrušky , třešně atd. Jako postřik vybírejte insekticidy, které neškodí užitečnému hmyzu. Ruth Gerstetter), na konci měsíce první letní jablka a poté i hrušky.


Upozorňuji, že tento jarní postřik právě tímto především olejovitým přípravkem má i . Souprava pro jarní ošeření jabloní. Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům . Na kmeny jabloní připevňujeme lapací pásy z vlnité lepenky k pozdějšímu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky