čtvrtek 9. června 2016

Je možný pěstovat tymián v květináči

Tymián obecný (Thymus vulgaris) patří k tradičním bylinkám. Jeho stanoviště by se mělo nacházet na slunném a pokud možno nevětrném místě. Jak pěstovat bylinky v květináči ? I v paneláku může vyrůst levandule nebo tymián.


Kde sazenice koupit a jak se o rostliny starat.

Tymián je velmi aromatická, hojně používaná bylinka a koření. Nejlépe se jí samozřejmě daří na zahradě, ale i doma za oknem si můžeme . Podrobný postup jak pěstovat bylinky ze semen v bytě, na balkoně i na zahradě. Ideální doba je v polovině května po zmrzlých, možná i později dle počasí.


Není v kuchyni nad vlastní doma vypěstovaný tymián. Jaro se hlásí o slovo zatím velmi nesměle, ale slunečných dnů přece jen přibývá, takže vyndejte ze sklepa květináče a šup s nimi na okno! Jak mladý tymián zazimovat.


Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je pěstovat.

Vždy si ale vybírejte druhy podle toho, kam jsou váš balkón či okno situované, zvažte své možnosti. Zasadit je můžete do květináčů , truhlíků, petrželáků nebo jiných nádob. Rozrústají se do všech stran, a pokud je stonek ještě měkký, visí přes okraj květináče. Kulturu tymiánu je také možno založit z předpěstovaných sazenic.


Ráda bych měla víc druhů, představuji si pažitku, mátu, tymián , rozmarýn a bazalku. Můžu je dát vedle sebe do truhlíku, nebo jsou lepší malé květináče ? Jestli se kloní, tak možná stačí ji zalít… většinou to stačí, ona je hodně žíznivá a nebo . Poslední sklizeň možná do poloviny září, později musíme nechat rostliny připravit a vyzrát na zimní období. Rostliny u nás venku nepřezimují, . A jaké chyby při pěstování bylinek nejčastěji děláme? Ví, o čem mluví - ve svém zahradnictví pěstuje přes čtyřicet druhů máty nebo tymián s okrasnými lístky. Pokud rostliny přesto neprospívají, možná jim chybí živiny.


Bazalka, saturejka, kerblík, máta, meduňka, tymián , rozmarýn, šalvěj či. V květináči je kořenový systém bylin a koření choulostivější než. Možná nezaberou okamžitě, ale neuškodí rostlinám a působí jako prevence.


Mnoho lidí začíná s pěstováním bylinek tak, že zajde do nejbližšího.

Ideální je mít samozavlažovací truhlík, či alespoň možnost zalévat do dolní . Další možností množení vzrostlých rostlin je rozdělením kořenů. Komu se daří doma pěstovat bazalku a pažitku, kam s tymiánem na záhoně, jak. Těší nás, že je tu možnost zajít do obchodu a čerstvé bylinky si koupit,“ říká. Odsud pocházejí čerstvé bylinky „v kelímku“, malém květináči.


Vše, co potřebujete vědět o sklenících, pařeništích nebo květináčích , se dozvíte u nás. Ve skleníku je možné i pěstování vinné révy, můžete koupit i. Zasadit si můžete třeba rozmarýn, mátu, meduňku, tymián nebo oregano.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky