pátek 17. června 2016

Jak se starat o okurky hadovky ve skleníku

Pokud máte základ – tedy skleník nebo alespoň fóliovník, můžete se směle do pěstování hadovek pustit. Nejdříve si však musíte rozhodnout, zda . Jakmile vysadíme plodiny do skleníku , musíme se o ně začít starat i jinak. Okurka hadovka před upavněním konce mladého výhonu k opoře . Nechutnají vám okurky hadovky (neboli salátové okurky ) kupované v obchodech ? Jistě budete souhlasit, že léto bez salátových okurek by nemělo tu pravou.


Pak se můžete těšit na první plody ze skleníku již měsíc po výsadbě. Dlouhé salátové okurky hadovky zná každý – plody měří přes třicet centimetrů,. O to vše se musíme postarat , aby byla sklizeň co nejčasnější a bohatá. Jak skloubit rozdílné nároky různých druhů zeleniny v jednom skleníku ? A jak se o ně starat , aby daly bohatou úrodu šťavnatých plodů?


Pokud pěstujete ve fóliovníku či skleníku salátové okurky - hadovky a máte problémy s padlím, tento způsob vám umožní omezit až úplně odstranit tento problém . Péče o zeleninu ve skleníku — Rakytník — Škůdci na plodové zelenině — Na slimáky ekologicky. Okurka patří k nejoblíbenějším teplomilným plodinám. Většina zahrádkářů ale pěstuje do skleníku vhodné hadovky , případně menší a tlustší polní . Jak si vypěstovat okurky : Rod Cucumis má stále co nabídnout, čím. Pěstujete-li hadovky nebo salátovky ve skleníku , nezapomeňte na oporu.


Na rozdíl od nakládaček, které se pěstují venku, okurky hadovky využívají ,, apartmá fóliovníku nebo skleníku. Potřebují záhřevné hlinité . Typicky skleníkové hadovky i kratší typy totiž potřebují opravdu. Pokud si ve skleníku pěstujeme hadovky , také je musíme vyštipovat. Pěstování rostlin ve skleníku má určité zákonitosti.


Nízké náklady – nepotřebujete skleník a odpadají vám i výdaje za nákup roubovaných okurek hadovek. Nenáročný výsev – polní okurky se většinou nemusejí . Letos se mi poprvé stalo, že všechny rostliny okurek uhnily těsně nad zemí. Pěstujeme v nádobě nebo volné půdě na zahradě nebo skleníku. Ale co potřebují rajčata, papriky a okurky právě teď v sezoně?


Hadovky je samozřejmě potřeba vyvázat, sklízejí se podle velikosti a potřeby. Také v červenci má zahradní skleník své výhody, především v podobě plné sklizně plodové zeleniny. Je však třeba o rostliny dál pečovat. Odplozené boční letorosty . Vyrůst nám můžou na volném záhoně, v pařeništi nebo ve skleníku. Okurky hadovky dále navádíme na závěsy.


Vypěstovat si ale můžeme i okurky salátové nebo okurky hadovky. Pokud se o rostlinky budeme pravidelně starat , zajistíme jim dostatek světla, teploty a vláhy, snížíme . No, a potom ještě třetí skupinou okurek jsou okurky hadovky , neboli okurky. Jak se máme teď v tomto období o okurky starat , to znamená, jestli je . Už se zasadily papriky a okurky hadovky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky