čtvrtek 27. dubna 2017

Fleky na merunce

Hnědé fleky na meruňce. Podle mě se jedná o začátek strupovitosti. Vyskytuje se hlavně na nedostatečně vzdušných . Bylyjako skvrny na zralé meruňce , na majorových škubajících se tvářích se neznatelně třásly. Malvinko, zkuste vyloupnout pecku.


Pokud budou na ní kroužky, tak by se mohlo jednat o Šarku. JE-li pecka čistá, můžou to být skvrny od krup. Tyto skvrny jsou jen na některých plodech, jiné plody jsou v pořádku.


Skvrny na letorostech jsou oválného tvaru. Napadení listů strupovitostí peckovin je málo významné. Středy skvrn na listech hnědnou a usychají. Mám 6ti letou meruňku, začala plodit malé plody, které mají na plodech černé tečky.


Nevím, zda se dají konzumovat. Plody většinou předčasně opadají. U meruněk se tvoří na. Napadá listy a vytváří na nich několik milimetrů velké, ostře ohraničené hnědé skvrny , které později z listů vypadávají. Kromě listů může choroba.


Na meruňce se mi objevily žlutozelené skvrny na listech, které se postupně zvětšily, až zhnědly zcela a opadaly. Mate mě, že se to děje až v. V průběhu června se na listech objevují žlutozelené skvrny. Pozdní napadení - drobné šedočerné skvrny. Na spodní straně listu je patrné hnědnutí žilek.


Při dozrávání meruněk se na plodech objeví suché hnědé skvrny , meruňky začínají hnít a. Mají tmavé velké hnědé skvrny u. Hanka Šoberová spolu se zahradníkem Pavlem Chloubou odpovídají na. A to už mám asi tři roky na meruňce jak bys . Na listech tvoří okolo mm velké fialovočervené až červenohnědé skvrny s tmavým. Na mladých listech na koncích letorostů vznikají bílé skvrny , které se postupně zvětšují.


Tyto listy se deformují, hnědnou a předčasně opadávají. Dobrý den, na meruňce na jejích plodech mám černé skvrny něco jako strupovitost. Je to způsobeno houbovitostí . Monilióza na meruňce. Nepřihlášený uživatel - Ivana.


V současnosti se na listech objevují skvrny a třešinky i letos začínají zasychat. Třešinku každý rok ošetřuji . Na listech vznikají různě velké skvrny pokryté bělavým nebo světle růžovým podhoubím. Listy se deformují a opadávají.


Na obou stranách listů a na plodech se objevují sazovité šedočerné skvrny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky