úterý 25. dubna 2017

Jarni strihani merunky

Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vyzkoušejte naše recepty. Ve skutečnosti je třeba řez správně načasovat, pak . Pěkné jarní dny nás lákají ven, a tak se konečně můžeme věnovat činnostem, které jsme si naplánovali.


Obstaráme si nůžky, nejlépe přímo zahradnické na stříhání větví. Ve třetím roce je možné vybudovat druhé patro naší meruňky , kdy si vybereme jednu z . Přečtěte si další postupy, jak provést stříhání ovocných stromů . Ukázka jarního řezu meruňky od výsadby do plné plodnosti stromů. Poznámka: mám hodně dotazů jak provádět.


Jarní řez KIWI (aktinidia) - od výsadby. Jak udělat jarní řez ovocných. Třešně, ale třeba i švestky, vždy prořezáváme mladé, strom pak nabyde na síle. Později je třeba odstraňovat pouze odumřelé či poškozené větve. První rok po výsadbě – řez meruňky provedeme v předjaří, před rašením pupenů.


Jako základ koruny ponechte střední výhon a tři až čtyři . První etapa nastává po sklizni, dále můžeme řezat v době. Nejčastěji se pěstují meruňkové zákrsky s kotlovitou korunou stejně jako u broskvoní. Už mi bylo řečeno, že se merunky nestříhají, ale našel jsem návody na sestřih i na ně. Ať už máte na zahrádce jabloně, hrušně, broskvoně, meruňky či další ovocné stromy,.


U jarní výsadby je řez hlubší, na dva až tři pupeny. Kdy stromky na jaře ostříhat ? Odstranění terminálního výhonu. Určitě bych je nepěstoval v mrazové kotlině, i pokud by vyrostla, mrzly by květy. Pokud však budeme vhodnou odrůdu.


Diskuze: stříhaní řez broskve a meruňky. Peckovinám nesvědčí časný jarní řez. Broskve a meruňky snášejí letní řez poměrně dobře. Hluboký řez vede k bohatosti plodů, jež se tvoří na silných, jednoletých výhonech. Meruňky jsou velmi náročné na teplo.


Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Odpověď: Sloupovité odrůdy . Stříhání sloupovitých ovocných stromků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky