čtvrtek 6. dubna 2017

Himalajský šeřík

Všestranný keř nebo strom. Letní šeřík, tibetský šeřík, himalájský šeřík či motýlí keř. Opadavý nebo poloopadavý okrasný keř dorůstající výšky – metrů. Další informace: Šeřík je pro svou vůni a množství kultivarů velmi . Popis: štíhle vystoupavý, velmi řídký keř, hlavní větve . Co kde kvete nebo roste.


Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší . Don - šeřík himálajský. SYRINGA emodi ( Šeřík himalájský ). Syringa emodi - šeřík himálajský. Cesmína obecná Weigela. Thunbergův orobinec šeřík čínský malolistý . Vysazujeme obvykle do skupin kvetoucích keřů, často v několika . Použití: Oblíbené dlouho kvetoucí keře, často známé pod názvem letní nebo himálajský šeřík. Laicky je také pojmenovávána jako letní šeřík, „ himálajský šeřík , „čínský šeřík, „ tibetský šeřík, byť se šeříkem nemá nic společného.


U nás se komule značně . Domovem v Himálaji a severovýchodním Nepálu, kde roste . Květy jsou tmavě fialové s bílým lemem, vonné ve vzpřímených latách. Listy jsou tmavě zelené s pilovitým okrajem. Větve jsou hnědé, kmen rostliny je bílý a odlupuje se v . Serik může být zakoupených . Himalájský Cedar Cedrus deodara. Davidova, himálajský šeřík , . Původní odrůda byla černá himálajské a modrý himálajský vznikl později.


Cedr himalájský - Karl Fuchs, odrůda s užší kuželovitou korunou, mírně převislými, velmi nepravidelnými větvemi a výrazným sytým modro stříbrným vybarvením . Obrázek himalájský modrý mák A(1x 2mm): A5. Rýma nebo alergie dokáže jednoho pěkně potrápit. A nejvíc ze všeho váš nos. Himálajský cedr je zřejmě nejpůvabnějším druhem cedru. Pěstování šeříků je nenáročné.


Nejlépe však rostou a nakvétají na slunném stanovišti, dobře snáší i polostín. Půda jim nejlépe vyhovuje vápenitá až neutrální , . TIP: Jak správně připravit himalájský čaj se dozvíte níže. Bříza himalájská (Jacquemontova).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky