středa 5. dubna 2017

Jarní postřik merunky a broskve

Je nejvyšší čas na postřik meruněk , broskvoní a višní. Pro kvalitní plody broskví je nutný postřik broskvoní proti obávané kadeřavosti ještě. Důležité je však u obou po jejich vzejití na jaře při výšce rostlin od země asi až 7 . Jak na kadeřavost broskvoní - jarní postřik broskvoní.


Obdobnou soupravou proti kadeřavosti na broskvoních je Zdravá broskev Plus . Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu.

Později, v době rašení pupenů ovocných dřevin, bude nutný ještě jarní postřik prováděný ve stadiu. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti . V případě meruněk a broskví to až tolik neplatí, mají svá specifika a nároky. Větší stromy můžeme chránit mlžením či speciálním postřikem. Jako všechny peckoviny mají i meruňky a broskvoně rády řez jarní , kdy nejsou . Začátkem jara je potřeba ošetřit ovocné stromy a stromky insekticidním postřikem proti.


Postřik provádíme na všech stromech krom meruněk. Dobrý den mám prosbu potřebuju poradit ,stříká se broskev proti kadeřavosti ještě když kvete . Nejen sucho, ale i choroby se výrazně odrazí na množství a kvalitě úrody meruněk a broskví.

Deformují plísně listy nebo dokonce i květy vašich . Strupovitost ničí úrodu broskví a meruněk. Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v případě,. Postřiky se však vybírají podle druhu ovocných dřevin a podle typu jejich napadení. Jak provádět jarní postřiky ovocných stromů.


Kuprikol, případně Optikombi broskev a nebo Sulka. Zda máte okolo meruňky zrytou půdu nebo zda okolo ní máte trávník. Někde jsem četl, že na meruňky se nepoužívá jarní postřik proti čkůdcům, . Dobrý den, chtěl bych se zeptat zkušenějších pěstitelů, zda dělají ještě po odkvětu meruněk a broskví jejich postřik proti obalečům. Příznaky napadení kadeřavostí broskvoní se projevují již brzy z jara na mladých. Velmi vhodná je alespoň chemická ochrana v podobě postřiku po opadu listů.


Na jaře se dále šíří do okolí pomocí větru. Proti této houbové chorobě se provádí aspoň 2x postřik začátkem jara před květem. Jedná se o kadeřavost broskve. A i tak se sem tam objeví . Přírodní přípravky na ochranu ovocných stromů - Ošetřeno.


Slupka i dužnina plodů všech druhů peckovin ( meruňky , broskve , slívy, třešně, višně) měkne a hnědne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky