pondělí 24. dubna 2017

Fleky na rajčatech foto

Na samém počátku června se mohou objevit při vlhkém počasí především na meruňkách a broskvoních šedohnědé skvrny na listech, někdy i na letorostech ale . Nejspis to byla jen alergie na potraviny, rekla bych ze po merunkach. Léto je skvělá doba na lenošení na dece či na procházky v lese a pochutnávání si na šťavnatém sezónním . Strupovitost způsobuje nejdříve na listech a poté i na plodech olivově zelené, sametové skvrny. Silně napadené listy zasychají a opadávají.

Symptomy jsou nejzřetelnější pouze na prvních listech, pak ustupují. Listy: Od května se objevují splývající, svět- le až olivově zelené prstenčité skvrny. Tato hniloba se projevuje zejména na plodech a letorostech. Na počátku všeho boje proti moniliové hnilobě plodů je samozřejmě prevence.


Co na první pohled vypadá jako krystalky vysráženého cukru na sušených meruňkách či fících, se několikanásobně zvětšené může ukázat jako . HR Může se vyskytovat na listech nebo plodech řady druhů. Z ovoce především na jablkách, ostružinách, malinách, angreštu, aktinidiích, meruňkách a slivo- ních.

Skvrny vidíme i na plodech, postupně se propadají a vzniká typický hrbolkový povrch. U meruněk se tvoří na. Při dozrávání meruněk se na plodech objeví suché hnědé skvrny , meruňky začínají hnít a opadávat. Plody většinou předčasně opadají.


Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vaší meruňke a zároveň použít. Příznaky na plodech broskví se podobají projevům Šarki na meruňkách s tím. Na mladých listech na koncích letorostů vznikají bílé skvrny , které se . Původci choroby přezimují v mumifikovaných plodech v korunách stromů, na opadaných.


Na rostlinách se objevují různě velké ohraničené skvrny. Zdeformované, strupovité nebo s hnědými fleky vám signalizují, že se stromem není. Moniliové choroby se nevyskytují jen na meruňkách. Skvrny jsou většinou lokalizovány v blízkosti stopky ( na horní části plodů).


Napadené plody nerostou, jsou deformované a často praskají a následně jsou . Mnoho zahradníků se zajímá o otázku, proč se na meruňkách objevují hnědé skvrny. Tento příznak naznačuje, že strom je nezdravý, je nutné .

Na meruňkách se choroba nejlépe pozná podle výrazných kroužků na pecce. Na plodech se tvoří tmavé skvrny se strupovitými ranami. Na ochranu se za deštivého počasí používají u odrůd náchylných k chorobě opakované . Na samém začátku června se mohou objevit při vlhkém počasí především na meruňkách a broskvoních šedohnědé skvrny na listech, někdy i na letorostech ale . Pozor na šíření houbových chorob na bramborách, rajčatech,.


Dobrý den, v blízkosti oře? Stromy jsou celkově v dobré kondici, . Tyto skvrny jsou jen na některých plodech, jiné plody jsou v pořádku. Beta- karoten je v meruňkách obsažen v poměrně vysokém množství, . Hnědé skvrny na meruňkách nemusí hned signalizovat hnilobu. V případě, že se po „rozetření “ prstem nerozmažou, jde o neškodný otlak po .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky