pátek 28. dubna 2017

Jak sadit merunky

A to jako čtvrtkmen s volně rostoucí korunou a terminálem nebo jakjo . Meruňky vyžadují půdy záhřevné, středně těžké, propustné, hlinitopísčité . Meruňky patří mezi nejlahodnější a přitom velmi zdravé ovoce. Tyto vděčné stromky lze pěstovat i mimo nejteplejší nížiny, pokud jim . Správně tušíte, že zajištění budoucího úspěchu bývá v případě meruněk někdy složitější.

Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy, výsadby, péče o ovocné stromy a také boje se škůdci a chorobami. Vzhledem k tomu, že podzim již minul, zaměříme se na jarní výsadbu meruněk. Jak a kdy strom zasadit?


Jaký druh meruňky zvolíte? Meruňka je ovocný strom, který k nám dorazil z Číny přes Itálii, Slovinsko, Štýrsko a Rakousy. Pro meruňku je nejvhodnější jaro, kontejnerová celoročně.


Já sadila meruňky na podzim a všechny se mi ujaly, měla jsem šťěstí.

Meruňku i broskvoň musíme před výsadbou důkladně se- . Ihned po snězení meruňky doporučujeme pecku připravit. Pokud je pecka na vzduchu příliš dlouho, snižuje se její klíčící schopnost. Nejprve z pecky odstraňte.


Taky bych řekl, že pro výsadbu meruňky je optimální doba. Zejména, pokud se má oteplit. Budete-li ji sázet na stejné místo, vykopejte pařez . Ano, meruňku je možné zasadit na jaře, ale máte už nejvyšší čas. Meruňka stejně jako broskev jarní sázení v pohodě přečká (u broskvoně je nutné ). Pěstování sloupovitých meruněk PĚSTOVÁNÍ SLOUPOVÝCH MERUŇEK Meruňky.


Meruňky potřebují slunečnou chráněnou polohu, nedoporučujeme sadit. Při výsadbě musíme počítat s tím, že po . Jarní řez meruněk - od výsadby do plné plodnosti (1. díl) - Duration: 24:27. Jan Urbánek - pěstitel 15014.


Regia Praha jsme pro vás připravili názornou ukázku podzimního sázení ovocných stromků - v našem případě.

Například jsem ale nikde nenašel, jak připravit půdu před vysazením - jaké hnojivo a kolik dát do jámy, kde se vysadí meruňka. Navíc mají meruňky a broskvoně vyšší nároky na teplo, takže by mohly umrznout. To jaký ovocný strom zvolíte, ovlivňuje dále několik faktorů.


Ovocné stromy: Sázení je umění aneb zása které se vyplatí dodržet. Za nejcitlivější pak platí broskvoně a meruňky , které se vyplatí sázet . V lokalitách do 3m n. Buď na teplé a chráněné svahy (jižní, jihovýchodní či jihozápadní), . Meruňky jsou nejen chutným ovocem, ale mají i velmi pozitivní význam pro lidský organismus. Jsou to mimořádně teplomilné stromy. Při sázení meruněk je velice důležité najít stromu to správné stanoviště, kde se mu bude dařit a bude dobře plodit. Při vlastní výsadbě postupujeme tak, že vykopeme jámu dostatečně širokou, aby se do ní vešly kořeny a . Stromy poměrně špatně . Kontejnerové stromy můžeme sadit během celého roku.


Nemáte doma zahradu, ale toužíte pěstovat meruňky ? Stačí, když po konzumaci její pecku nevyhodíte. Je vhodné ji okamžitě .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky