středa 20. září 2017

Fíkovník od vyšších poloh

Pěstované v nádobě oživí balkon či terasu klidně i ve vyšších polohách. Chtějte proto odrůdy,. Keřík, stromek, rozložitý nebo naopak vyšší. Mirek Effenberger Pěstování fíkovníku – Ficus carica – english brown turkey.


Vhodný i do vyšších poloh kolem 500m.

Je velmi odolný jarním mrazíkům a díky . Odrůda vhodná jen do teplých a středních poloh - jen na slunná a chráněá stanoviště. Rostlina snese mráz v době vegetačníhu klidu až -10°C bez přikrytí. C tutu subtropickou rostlinu přezimovat v . Mnohdy bychom neřekli, že granátovníky, olivovníky a fíkovníky.


Na vyšších svazích ve slunečním světle září pšeničná pole a nad nimi se . Fíkovník Peretta je odrůda fíkovníku odolná proti mrazu. Dobře zde harmonuje s oleandry, fíkovníky , svatojánským chlebem, piniemi apod.

Je ideálním podrostem vyšších sloupovitých dřevin, jako např. Smokvoně jsou exotické rostliny, které se u nás pěstují v teplých polohách na chráněném stanovišti. V úrodných půdách dosáhneme vyšší úrody.


Při výběru je třeba chtít odrůdy, které jsou vyšlechtěné a vhodné tak do . Mrazuvzdorná odolná odrůda fíkovníku vhodná k pěstování i do vyšších poloh. Plody mají žlutohnědou barvu a dozrávají od konce září. Tady je domovem fíkovník smokvoň (Ficus caria), nevysoký, ale v . Tento druh pochází z vyšších poloh jižní Evropy a rozkvétá v únoru až březnu latou . Může být pěstován ve vyšších polohách I na krajním severu, kde plodí a dozrává.


Všichni, kdo pěstují fíkovníky v kontejnerech nebo v zemi ve skleníku, musí dříve či. Ke tvarování a ohýbání výhonů do vodorovnější polohy lze použít drátů,. Díky přerušení kambia se růstové hormony proudící původně do vyšších částí . Velice mrazuvzdorná odrůda, vhodná do vyšších poloh , hojně plodí. Samice fíkovnice s pylem fíkovníku vstupuje do sykonia, kde klade vajíčka do.


Delší kladélko však znamená vyšší spotřebu energie při letové . Kolektivně známý jako fíkovníky nebo fíky , které jsou nativní skrz tropech s několika druhů zasahujících do polo -teplé mírného pásma.

Na pobřeží Středozemního moře rostou stálezelené plodiny, fíkovníky , olivovníky, vinná réva. Ve vyšších polohách se uchytil korkový dub, dub a buk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky