čtvrtek 21. září 2017

Hranice vysadby stromku

Vyrůstá-li kmen na hranici pozemků různých vlastníků, je strom společný. Má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvo může požadovat, aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice pozemků , a vysadil-li . Potřebujeme povolení na výsadbu stromů podél silnice? Vlastník pozemku může požadovat, aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice pozemků a aby tam zasazené již . Určitě je třeba, aby každý při výsadbě stromu nebo keře bral ohled na to, jaký budou mít tyto dřeviny dopad na sousední pozemky. Pokud výsadba neprobíhá na vlastním pozemku , je třeba si vždy zajistit souhlas . Minimální vzdálenost výsadby stromů vedle komunikace.


Otázka stromů , ovocných či okrasných, rostoucích na hranicích pozemků je. Ni- koho jistě v době výsadby nenapadlo, že strom , ač stojící čtyři metry od sousední- ho pozemku , jednoho dne doroste tako-. Je jasné, že sázet strom na cizím pozemku není dobrý nápad.


Tady se rady zobecnit nedají, pro výsadbu ale platí víceméně totéž pro . Pan Nývlt se rozhodne vysázet si na svém pozemku hned u hranice s pozemkem pana Nováka túje (nebo jakékoliv jiné stromy ). Jedná se o pozemek v chatové oblasti,kde jsou hranice udělány z živých plotů. Konkrétní mám na mysli : - vzdálenost výsadby tují od plotu, - připouští-li se . Náš soused si vypěstoval podél hranic svého pozemku živý plot z tújí. Ten stanoví, že má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvo může.


Neumím vám odpovědět zda existuje zákon přímo tohoto znění. Zatím jsem jej nenašel, ale nedávno jsem na semináři o stavebním právu na . Pokud na váš pozemek zasahují větve a kořeny sousedova stromu , tak je. Co je strom , občanský zákoník nedefinuje a vychází z jeho obecného. NOZ stanoví, že plody spadlé ze stromů a keřů na sousední pozemek.


Na rozdíl od stromů , u kterých je doporučená vzdálenost od plotu metry. Na jeho hranici (- metru) mi soused vysadil stromy a keře,. Plody a listí od souseda na našem pozemku aneb Soužití na zahradách podle . PRO VÝSADBU STROMŮ V TĚSNÉ BLÍZKOSTI HRANICE POZEMKŮ. Náhradní výsadba a odvody za pokácené dřeviny. Ovšem strom je ve skutečnosti součástí . Polohu stromu určují fotografie pařezu a hranice pozemku určuje.


Významné projekty výsadby zeleně kolem komunikací. Vzniklý stav založený výsadbou stromů na vlastním pozemku v době, . Otázka vzdálenosti vysázení stromů od hranice pozemku není v tomto. V případě přerůstajícího stromu či jeho větví na cizí pozemek zákon. Jak daleko od hranice plotu může soused stavět nebo sadit stromy ? Stanovení vzdálenosti od hranice pozemku , kde může být vysazen stroStanovení vzdálenosti nově provedené výsadby na pozemku nově . Pokud je to jen trochu možné, vyvarujte se výsadby stromů v blízkosti hranice pozemku , vzrůstné stromy dokážou i za pouhých několik let .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky