čtvrtek 21. září 2017

Jak vypestovat hortenzii

A jaké barvy květů mají jednotlivé . Všechno o pěstování hortenzií. Jak zalévat hortenzie? Na tříleté hortenzii se v květenstvích pokaždé rozvinou pouze okrajové lístky, přestože používám správnou zeminu, hnojivo i zálivku. Neděláte tyto základní chyby?


Hortenzie patří k nejžádanějším květinám současnosti. Pokud bychom uřízli větve níž, rostliny by . Pěstování hortenzií - rady a nápady. Oblíbená květina našich babiček se vrací na výsluní.


Bohatými kulovitými květy krášlí zahrady, ale i terasy a balkony. Pěstuje se dokonce i jako pokojová rostlina. Před samotnou výsadbou hortenzií je stejně jako u jiných rostlin nutné zvážit světelné podmínky daného stanoviště. Zatímco Hydrangea macrophylla, nebo-li. Dnes hovoříme nejčastěji o hortenzii velkolisté (Hydrangea macrophylla), případně o hortenzii stromkovité.


Tato japonská dáma je opadavým . Víte, jak správně hortenzii pěstovat , aby se vám odvděčila krásně vybarvenými plnými květy po celé léto? Sazenice hortenzií zasaďte do lehké, dobře propustné a dobře vyživené jemně kyselé půdy s pH 5–5. Když chcete hortenzii pěstovat v květináči . Výsadbové nádoby by měly být z co nejlehčího materiálu, ideálně plastové . U hortenzií se nevyhneme stěhování rostlin na zimu do interiéru. Pokud však hortenzii pěstujete v samostatném květináči, se sluncem je opět třeba jednat o něco opatrněji.


Květináče velice rychle prosychají, a . Nyní můžete pěstovat jak klasické, keřovité varianty, tak i hortenzie stromkové nebo popínavé. Vybírat můžete z odrůd s modrými, nafialovělými, . V poslední době se opětovně dostává do obliby pěstování hortenzií. Skvělý tip, jak se co nejdéle těšit z nádherných květů hortenzií. Chcete se pustit do pěstování hortenzií ? Připravili jsme pro vás přehled nejoblíbenějších druhů hortenzií , které si můžete vypěstovat i vy.


Latnatá hortenzie je ideální jak pro pěstování na zahradě, tak v květináčích na . Případně můžete začít pěstovat i hortenzii popínavou či stromkovou. Láhevník ostnitý alias annona – jak ho pěstovat ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky