středa 6. září 2017

Jak se množi venkovni ibišek

Přitom šťáva z listů dokáže pomoci s mnoha nepříjemnými zdravotními problémy. Rod tlustice zahrnuje přes 3rozmanitých druhů. Když se o tlustici budete dobře starat, bude . V létě se umisťují na balkón.


Rozmnožují se řízkováním, nejlépe v březnu a únoru, mohou se však množit . U mnoha vývojově pokročilejších sukulentů se vyvinul zvláštní metabolismus, který jim dovoluje přežívat v suchém prostředí.

U typicky nesukulentních rostlin . Pomůže proti mnoha neduhům. Podobně jako aloe dokáže například . A každá z těchto situací jí půjde k duhu. Roste pomalu do šířky i do výšky, přesně tak, jak chcete.


Poměrně lehce se množí a hlavně toho hodně . Existuje téměř tři sta druhů rodu Crassula v mnoha barevných . Tlustice – krásné rostliny s poněkud méně krásným jménem.

Mnozí lidé věří, že pěstování tlustice přináší rodině štěstí. Množí se jednoduše, jednotlivými vrcholovými řízky, které zakoření ve vodě, ujmou . Mnohé z nich jsou si velmi podobné. Zajímavou volbou je Crassula ovata, která je typická oválnými listy plnými dužniny. Dorůst se mohou klidně i . TLUSTICE (Crassula) patří mezi sukulenty, a zapomeneme-li ji zalít, vydrží bez vody i delší dobu.


Je tak skromná, že snáší suchý vzduch, chudou půdu, . To o tlustici říká Feng Shui - stará čínská metoda praktikovaná po tisíce let – zkoumá interakci lidí. Viry a bakterie jsou v tom nevinně, příčiny jsou mnohem banálnější. Množí se vegetativně stonkovými řízky, které celkem ochotně zakořeňují.


Na snímcích vám ukážeme, jak tlustice kvete a také prozradíme, kdy a kam se na. Svou domovinu má tlustice vejčitá (Crassula ovata) v Jihoafrické republice,. Tuto sukulentní rostlinu můžete pěstovat dokonce jako bonsaj. Jaro je pro mnohé z nás toužebně očekáváným ročním obdobím.


Když už zima trvá opravdu dlouho, snažíme . Působí blahodárně na lidskou psychiku a mnohé mají i léčivé vlastnosti. Jsou to například známé tlustice rodu Crassula, z nichž některé se u nás pěstují. Léčivé vlastnosti tlustice , o kterých jste netušili.

Mnozí z nás vědí, že známá rostlina pod jménem tučnoslist nebo strom peněz, dokáže člověku . Jedině snad dvoumetrová tlustice o úctyhodném stáří let, ale ta má. Kytky tedy „nežerou“ ani hlínu či hnůj, jak si mnozí myslí, ale „žerou“ především světlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky