úterý 12. září 2017

Jak mam strihat růže

Plectranthus skutečně molice odpuzuje, ale na jak velkou vzdálenost učinkuje nevím. A ten puch – no nevím někomu i voní, není to tak hrozné, znám mnohem. Napadené rostliny jsou potřísněny lepkavým medovitým . Mšice saje šťávu rostlin, čímž mezi nimi přenáší nemoci, které mohou oslabenou rostlinu zničit.


Listy na ní se kadeří, svinují a vadnou.

Rostliny zakrňují, nenasazují . Jak škůdcům předcházet? Jedním z hlavních cílů při kontrole molic je předejít tomu, aby byla plodina infikována virem, který tento hmyz může přenášet. Podle EPPO je pro patogena s označením molice vlaštovičníková (Aleurodes proletella) používáno více rozdílných názvů, například Aleyrodes brassicae nebo. Pojďme se dnes podívat, jak zatočíme se sviluškami a molicemi. Dotěrný škůdce molice se nesmí nechat přemnožit.


Existuje způsob, jak zlikvidovat molice bez chemie? Jun Proti mšicím a molici skleníkové, obaleči hrachovému a padlí.

Oct Ať už se jedná o svilušky, molice , mšice, třásněnky nebo červce, vše je to savý hmyz, který z rostlin saje buněčnou šťávu. Jsou přenašeči virových chorob rostlin. Jun Dobře vyživované rostliny jsou totiž pro mšice a molice méně lákavé.


Pokud se přesto objeví a začnou ničit, zakročte okamžitě a rázně,“ . Jeden postřik zlikviduje jen dospělce a larvy, s vajíčky ale neudělá nic. Při nalezení prvních svilušek nebo hůře pavučinek ostříháme intenzivně napadené části rostlin a na zbytek rostlin . Molice si pochutnávají na . Dec Důležité je zničit štítem chráněné samičky. Kontrolovat rostliny každý týden.


Na rostlinách škodí jak přímým sáním, tak tvorbou medovice. Neudosan) mají insekticidní účinek na molice , mšice. Během léta se vyskytují v záhonech, během celého roku ve sklenících.


Přípravek Mospilan SP působí jako dotykový a . Sep účinkuje proti mšicím, molici skleníkové, sviluškám a třásněnkám. Hanousek Retweeted Andrew Stroehlein. Požadujeme zlikvidovat mšice, svilušky, molice , červce, puklice #129299; .

Boj s nimi bývá poměrně obtížný a postřik insekticidními přípravky se musí několikrát . Dojde-li k výskytu těchto viróz, nezbývá jiná možnost než kulturu okamžitě zlikvidovat. Za běžných podmínek nejsou molice schopny přezimovat. Jsou to bíle zbarvení motýlci, velcí pouhých dva až čtyři milimetry. Bojím se, že příležitost k zásahu, který se mi osvědčil, jsi už propásla.


Mně se podařilo beze zbytku zlikvidovat molice. Housenky, zavíječi, molice , svilušky a hlavně mšice, to je jen krátký seznam . Jun Rajčata, papriky, nebo okrasné rostliny mohou během pár dnů zlikvidovat. Na obrázku jsou vidět molice a jejich vajíčka na listech domácího . Po zjištění hálek je nutné napadené výhony co nejdříve odstranit (ustřihnout několik centimetrů pod hálkou) a spálit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky