úterý 5. září 2017

Jak vypěstovat lekníny

Kromě leknínů můžete zkusit vypěstovat lotos indický s poměrně rychlým růstem, který kvete velkými nádhernými. Vodní růže - lekníny - krášlí vodní jezírka zahrad nejpestřejšími barvami. Jak ovšem začít s úspěšným pěstováním těchto vodních rostlin?


Zajímá vás jak pěstovat lekníny ? Nejlepší doba pro sázení leknínů je od dubna do konce července.

U prodejců si vybírejte silné sazenice, které by při správném . Pokud máte na zahradě okrasné zahradní jezírko, lekníny (Nymphaea) do něj určitě patří. A kvést vám mohou mnoha pestrými barvami. Všechny listy rostliny by měly být po správném zasazení nad povrchem půdy.


Nakonec rostlinku obsypeme říčními . V jezírku je možné pěstovat řadu krásných rostlin. Mezi typické představitele náleží lekníny. Tak dneska si to ukážeme, jen to nebude leknín , ale lotos.

Na rozdíl od vegetace, která je součástí regeneračních zón, lekníny stejným způsobem pěstovat nemůžeme. Jedná se totiž o ryze okrasné rostliny, a podle toho . Jak si vybrat vhodnou odrůdu leknínu pro vaše zahradní jezírko, jak ho vysadit a čeho se při pěstování leknínu vyvarovat, poradí zahradní architektka Alexandra . Lidově se nazývají i vodní růže a patří do čeledi . Stulík se množí pouze ze semen. Chovatelské potřeby pro domácí zvířata. Nakupujte online nebo v jedné z našich mnoha kamenných prodejen.


Stejně jako růžové lekníny přecházejí postupně do bílé barvy. Vůně leknínů může připomínat vanilku, citrony, pomeranč a anýz. Listy se objevují na hladině . Tak je zasaďte do květináčku a ten . Ale klidně jím můžete ozdobit i svůj balkon, kde si jej můžete zasadit třeba do kbelíku, staré vany nebo keramického džberu. Proto dobře vybírejte – do většího džberu nebo vaničky se vejde skutečně jen jediný. Péče o lekníny vychází z toho, co . Poradíme, jak to udělat.


Jezírka patří k nejkrásnějším částem zahrady. Jak si vypěstovat Růžový leknín : Semínka se vysévají buď rovnou do substrátu, nebo je můžete nechat nabobtnat ve vlažné vodě.

Vysévejte na pěstitelský . Při zasazení na dno rybníčku musíte zakrýt pěstební substrát a . Pěstování není nijak složité, a pokud leknínu dopřejete velké množství živin, . Leknín - Nymphaea alba.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky