úterý 12. září 2017

Jilm sibiřský opadava na zimu listí

Když se vám jilm po tom roce až dva dostal do vztoužené zahuštěné výšky, jak je. Cca do půl metru nad terén nejsou listy , jen kmen, ale hustota koruny se mi zdá být. Jediná nevýhoda je, že na zimu opadá a jsou vidět jen holé větvičky, . Nevýhoda bohužel je, že opadává jako jedna z prvních a olistí se jako jedna z posledních.


Jilm sibiřský vás zajímá a často mi voláte a ptáte se. Titulek: jak vypadá jilm v zimě a ještě jakým způsobem se množí? Dobrý den, jedná se o opadavý plot. WG,calypso 480SC, ihned po vyrašení listů , . Jak rychle doopravdy roste sibiřský jilm ? Listy na zimu opadávají.


Sibiřský Jilm je opadavá rostlina s lesklými, zelenými listy. Jilm je vhodný na živý plot, k zastínění, k ochraně proti hluku apod. Nabízíme Vám zvýhodněný set . Až na jaře s nástupem nových listů , to staré opadá. Opadavý plot z jilmu sibiřského. Turkestánský brest (Ulmus pumila) známý spíše coby jilm sibiřský.


Jde o jilm sibiřský (Ulmus pumila), známý u nás také pod názvem turkestánský brest. Tento druh bambusu pochází z Číny, u nás je plně mrazuvzdorný, pokud by listí mráz přece jen poškodil, . Mnoho druhů je opadavých a využívají se především jako solitéry k jezírkům,. Bambus špatně snáší přemokření, zejména v zimě , zajistěte mu tedy.


Prospěšná je zimní ochrana proti mokru a holomrazům suchým listem s jehličím. Roste ve stinných opadavých a smíšených lesích kolem keřů, na vápencích i. Habr si drží přes celou zimu uschlé listy až do té doby, kdy začnou rašit . Do zimy pak dobře zakoření a na jaře rychle vyrazí. Jilm je rod opadavých nebo částečně opadavých stromů a keřů, hojně. Tento rychle rostoucí opadavý keř či strom, velmi dobře snáší řez a lze. Sice teda na zimu opadá , ale roste rychle ani bez listí není moc průhledný (no, pravda, taky je asi let starý).


A to i přesto, že podlouhle kopinaté, po okrajích jemně zoubkované, žluto-zelené listy na podzim opadávají. Hustá a bujná spleť větví však zůstává a může si tak . Přes zimu je třeba zalévat, pokud nemrzne a je sucho. Opadává pozdě na podzim a obráží časně zjara. Sice na zimu bude opadávat ale v zimě mi to nevadí.


Doporucuji Jilm Sibiřský – je nenáročný na pěstování a opravdu . Je proto třeba je aleaspoň 1-2× v zimě , pokud není sníh, zalít. U koní se může hodit, že snese hodně prachu na listech , takže i kolem. Ačkoli je habr opadavý , opticky přes zimu nepůsobí holým dojmem – listí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky