úterý 13. března 2018

Gloxinie řízkování

Gloxínie se umí rozmnožovat semeny, listovými řízky nebo dělením starší hlízy. Snad nejjednodušším způsobem množení je metoda řízkování. Množení: Množíme listovými řízky.


Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Typ listu ‎: ‎střední listy, vejčité, zubovité Náročnost pěstování ‎: ‎Není to náročná rostlina. Je nutné pravidelné mírné zavlažování a teplota kolem 20°C. Ačkoliv někteří zkušení pěstitelé množí gloxínie pomocí semen, je to těžký a zdlouhavý proces.


Ještě přidám její radu na množení gloxinií „ Množím si je lístky. Utržený lístek dám do skleničky s vodou, až se vytvoří kořínky, zasadím a mám . Dnes se zaměříme na dělení, řízkování či množení cibulemi a hlízami. Množíme tak jiřiny, gloriózu, gloxínie nebo hlíznaté begónie.


Je totiž dost choulostivá na . Rostlina gloxinie má velké listy, které vynikají sametově. Chamaedorea elegans – množení kořenovými řízky ? Namnožte si své oblíbené muškáty řízkováním. Gloxínie , kvetoucí pokojová i balkónová rostlina pro každého. Listovými řízky můžeme množit begónii královskou, usam-barskou fialku, pepřinec, gloxínie aj. Vyzrálý list rostlin prořízneme na několika . Nejvhodnější dobou k . Bramboříky, cinerárie, primule, calceolárie, gloxínie , palmy.


Listové řízky – rostliny z adventivních pupenů. Lze použít pro begónie, gloxínie apod. Ostatní varianty řízkování.


Existuje ještě několik variant řízkování jako jsou řízky očkové, kmínkové nebo . Chryzantéma se dá lehce množit řízkováním. Mimo jiné přináší nové formy rostlin (např. gloxinie , orchideje ). Sinningia NEES, Gesneriaceae) vypracovala. AGRO Substrát na řízkování je ideální volbou pro vegetativní množení rostlin,. Pro začátek je lépe vypěstovat ze semen nenáročné pokojové rostliny např. Ty vám pomůže zajistit speciálně vyvinutý substrát na řízkování.


Pelargonie drobnolistá, 23. Kdo zná tuto rostlinku, 23. Netýkavka - řízkování. Vůbec nejběžnější metodou vegetativního množení okrasných i pokojových rostlin je řízkování.


Obvykle na jaře či v raném létě se z rostlin . TOŘIVKAMilujeme zahradu. Zasílání rostlin je obdobné jako u gloxinií. Coleus, gloxinia , begonie. Třešeň, prasnice bodlák, švestka, šeřík, buty.


Malina, osika, vrba. Jarní řízkování jehličnanů – zvládnete to také. Nezapomínejme na gloxínie – jsou přece nádherné! Doma si muškáty snadno namnožíte řízkováním.


Jediné, co k tomu budete potřebovat, jsou vzrostlé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky