pátek 30. března 2018

Jak pěstovat zimní begonie

Udržujte pokojové begónie v teple. Teplota v místnosti, kde rostliny pěstujete , by neměla nikdy klesnout pod 13°C. Begónie špatně snáší zimu a nízkými . Vyjmuté hlízy na zimu uskladníme do rašeliny nebo je můžeme . Feb Nejjednodušší je si hlízy begonie ( Begonia tuberhybrida) koupit od přímých pěstitelů, kteří ručí za dobrý zdravotní stav rostlin.

Sep Hlíznaté begonie , jako jedny z mála balkonových rostlin, obvykle bohatě kvetou i koncem září, což jim. Připravte je na zimu a dobře přezimujte. Apr Neměli bychom tedy begonie většinou stavět na úplně přímé sluneční světlo.


Většině begonií vyhovují teploty okolo 25°C, přičemž v zimě by . Sep Jak uchovat hlízy přes zimu ? Milují chladné počasí a vlhký vzduch, na podzim proto bývají nejkrásnější. Každý den vykvétají nové květy .

Hlízy potřebují zimní klid. Nádherné květy begónií můžete pěstovat v mnoha barvách i tvarechAutor: Shutterstock. U venkovních druhů je důležité, aby byly splněny základní podmínky a my tak mohly begonie na jaře znovu zasadit. May Nejznámější je Begonia rex.


V parcích, na záhonech či v truhlících můžete spatřit begonie voskovky. Jsou velmi odolné a kvetou celé léto. V zimě proto vyžaduje úplný vegetační klid bez vláhy.


Z těch potom vyrůstají samotné nadzemní části rostliny. Pokud na hlíze není očko žádné, nekupujte ji. Ty hlízy begonií , které mají naopak oček více, zkuste rozkrojit.


Oct Péče o begónie v létě i přes zimu. Vypěstovat a starat se o tyto překrásné rostliny je opravdu jednoduché. Nejsou nikterak náročné na péči a . Upřednostňují světlé místo bez přímého slunce, v zimě teploty mezi 10–C. May V zimě zálivku omezíme.


Begonie pokojové kvetoucí - Begonia elatior.

Množíme řízkováním nebo dělením . Typickou představitelkou je Begonia glaucophylla (B. limming-heiana). Hodí ze zejména do závěsných košů nebo na vyvýšené místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky