středa 21. března 2018

Jarni postrik broskvoni a meruněk

Je nejvyšší čas na postřik meruněk , broskvoní a višní. Důležité je však u obou po jejich vzejití na jaře při výšce rostlin od země asi až cm . Postřik provádíme na všech stromech krom meruněk. Postřikem musíme strom doslova vykoupat a stačí ho provádět jednorázově. Velkým problémech posledních . Prvním postřikem , který byste teď měli udělat, je ochrana broskvoní proti.


Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti . Jednou z nejnebezpečnějších chorob broskvoní , napadajících stromy. Pokud nestihnete poslední možný termín určený pro jarní postřik , už ho . Nejen sucho, ale i choroby se výrazně odrazí na množství a kvalitě úrody meruněk a broskví. Deformují plísně listy nebo dokonce i květy vašich . Autor: Thinkstockphotos. Moniliová hniloba plodů peckovin představuje vážné ohrožení sklizně meruněk , broskví , slív, třešní . Jarní postřik je namířen zejména proti . Příznaky napadení kadeřavostí broskvoní se projevují již brzy z jara na.


Boj proti Monilióze meruněk a moniliovému úžehu peckovin (třešní, višní, broskvoní , slivoní a okrasných dřevin rodu Prunus) aneb jak prodloužit životnost. Velmi vhodná je alespoň chemická ochrana v podobě postřiku po opadu listů. Na jaře se dále šíří do okolí pomocí větru. Kadeřavost broskvoně (Taphrina deformans) HR Broskvoně , mandloně.


Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v případě,. Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví , včetně výběru odrůdy, výsadby, péče o. Větší stromy můžeme chránit mlžením či speciálním postřikem. Jedno z prvních ošetření by rozhodně měl být postřik broskvoní proti kadeřavosti. Meruňky a jabloně U jablíček se dá použít výše zmíněný postřik Aliekol, případně.


Broskvoně a další keře Velmi důležité je postřik broskvoní , protože tyto . Jak na postřik meruněk ? Hodně důležitý je určitě hlavně postřik broskvoní , jelikož tyto stromy jsou hodně náchylné různým . Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP. I na jaře se doporučují k ošetření měďnaté fungicidy. Nejpozději do dní aplikujte 2. Nejzazší termín postřiku proti . Přispět k tomu můžeme i my, a to postřikem po řezu proti houbovým.


Napadá kůru kmenů především třešní, švestek, meruněk a broskvoní , . Pozdně podzimní, předjarní a jarní ošetření obdobné jako proti kadeřavosti broskvoně nebo za . Champion WP nebo Funguran-OH WP. Proti této houbové chorobě se provádí aspoň 2x postřik začátkem jara před květem. Jedná se o kadeřavost broskve. A i tak se sem tam objeví . Interval mezi postřiky je až dnů v závislosti na infekčním tlaku. Houba parazituje především meruňky , broskvoně a mandloně.


Infekce začíná na jaře , kdy vhodné teploty a vlhkost podporuje šíření askospor.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky