Udržovací a zmlazovací řez starých jabloní. Unsubscribe from David Indra? Ako správne strihať jablone - Strihanie jabloní. Po výsadbě stromku se v prvních letech staráme o zapěstování jeho tvaru podle dané podnože.
U mladého stromku tak z vrcholových výhonů založíme korunku. Aby i letos jabloně a hrušně dobře rodily, je třeba ještě v době.
Ve spodní části koruny zkraťte nebo odstraňte staré větve ohnuté k zemi, . Je ještě teď možné prořezávat staré jabloně , když už jsou napučené? Jsem asi stejný nezahradník, ale tohle už jsem vypátrala. Zimní řez jabloní a hrušní musíte stihnout do rašení, takže únor je ideální čas. Důvodů, proč právě teď prořezávat ovocné stromy je hned několik: řezem. Ke stříhání starých a tuhých větví jsou však vhodnější nůžky . Kmen i větve jsou staré a poškozené.
Možná zvažujete, jestli jabloň radši nepokácet. Pokud máte strom pouze.
Z jakého důvodu je vhodné prořezávat jádroviny právě v tomto období? Lze zmladit i starou jabloň či hrušeň, která nebyla nikdy prořezávána . Jak správně prořezávat ovocné stromy. Tento řez se používá a starých a zanedbaných stromů, jeho smyslem je zbavit strom . Jak na řez u drobného ovoce, rybízu či angreštu. Prořezání ovocných stromů, Beroun. Dobry den, pozrebujeme odborne prorezat stare jablone (kusy) a dve slivone.
Zahrada je v Karlove Vsi u Krivoklatu. Jak se liší řez jabloní od řezu třešní a višní? Tvorbu nových výhonů vyvolá ohnutí starých výhonů pod vahou ovoce.
Do konce února řežeme – prosvětlujeme – méně bujně rostoucí staré jádroviny. Staré jabloně a hrušně se slabými přírůstky nejlépe zmladíme v pozdním podzimu. Ovocné stromy můžeme začít prořezávat již v prvním měsíci roku. Výchovný střih, prořezání ovocného keře či omlazení staré jabloně – správný střih se často řídí podle stáří stromů a keřů. Avšak pozor, místa řezu, která jsou větší . Podle pokynů v následující části lze provádět udržovací řez jabloní a hrušní.
Při udržovacím řezu mladé jabloně nebo hrušně je třeba provést . Zkušení zahradníci prozradí, jak prořezávat staré jabloně.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.