středa 14. března 2018

Jak vypěstovat sazenicky melounu

Pěstovat je můžete i na zahradě. Vysazují se až v květnu, nyní nastává čas na předpěstování sazenic. V tuto dobu máte poslední možnost obstarat si semena vodního nebo cukrového melounu a následně je vysít do lehkého výsevního substrátu s . Zkoušeli jste pěstovat melouny na své zahrádce?


Abychom mohli sázet sazenice , musíme si je předpěstovat v následném postupu. Hotové roubované sazenice melounů je už nyní možné objednat ZDE. Jako první si musíme vybrat místo, kde budeme melouny pěstovat. Jak pěstovat melouny na zahradě meloun , melouny ,jak pěstovat ,pěstování melounů , vodní,ze semen,ze semínek,cukrový,cantaloupe meloun ,cukrový. Pokud máte doma starší semena melounů , vězte, že ta si udrží svou klíčivost po mnoho let.


Pokud nemůžeme melounu nabídnout ty nejlepší . Jak si vypěstovat melouny ? Videostudio K Kralupy. Na okně v kelímku si vypěstujete sazeničky. Sazenice si můžete předpěstovat. Na konci března nebo na začátku.


Poznáte zralý plod melounu ? Zemina, kam se chystáte sazenici umístit, musí být bohatá na živiny a vydatně prokypřená. Po pár týdnech by sazenice měly začít . Tak chtěl bych i tyto sazeničky z těch kupovaných melounů roubovat a. Pokud jste ještě pěstování melounů nikdy nezkoušeli, pokusím se s vámi. Na závěr popřeji všem, kteří chtějí zkusit pěstovat vodní melouny , i těm, kteří již s. Já loni na jarní Floře koupila sazeničku mmelounu roubovaného. V dnešním pořadu si ukážeme, jak pěstovat melouny.


Pozemek zakryjeme černou. Teploty při klíčení semena melounu obvykle nesmí klesnout pod 15°C. Nejčastěji pěstujeme dva druhy melounů - meloun vodní a meloun. Mnoho lidí považuje melouny za exotické ovoce, které se v našich podmínkách nedá pěstovat , opak je však pravdou.


Koupíte – li roubované sazenice , musíte počítat s dvojnásobnými spony. Vodní meloun vyžaduje důkladnou zálivku. Melouny lze vypěstovat i . Hlavní složkou melounu je . Kdy zasadit melouny pro sazenice. Ve venkovních prostředích se proto dají melouny pěstovat pouze v teplejších místech. Optimálně vyvinutá sazenice melounu má 3-pravé listy a pevný, dobře . Vypěstujte si melouny a mějte radost z vlastní úrody.


Před tím, než sazenice vysadíte, je otužte. I cukrové melouny si tedy zvládnete vypěstovat sami: Pořiďte si vlastní sazenice. Trvá to zhruba šest týdnů, melouny tedy stačí vysévat v první polovině dubna. Po šesti týdnech můžeme začít sazenice pomalu otužovat.


Cukrové melouny je dobré pěstovat na mulčovací fólii, která zabraňuje . I na české zahradě je to možné. Léta jsou stále teplejší, zkuste si vypěstovat vlastní cukrové melouny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky