středa 7. března 2018

Jak střihat revu vinnou

Jak střihat revu vinnou

Jak stříhat vinnou révu na jaře? A tak stále dokola provádíte stříhání vinné révy. Je vůbec vhodné provádět řez vinné révy v zimě? V zimním období vinná réva odpočívá.


Tímto způsobem stříháme ručně celou vinici, tj. Velmi plodné odrůdy střiháme na 3–výhony (tažně) pouze se až očky na každý. Révu vinnou je možno pěstovat i na kordonových a vrcholových tvarech.


Výroba skříňky – výběr a řez lamina — Řez vinné révy — Předložka do koupelny — Malá zahrada — Výroba skříňky – sestavení korpusu . Ako správne strihať vinohrad - Strihanie viniča - Rez viniča - Vinohrad. Koně ZahradničeníNápady. SLOVENSKO ZHORA - Tipy na výlety po Slovensku . I když je ještě tuhá zima, je čas postarat se o vinohrad. Prohlédněte si jak je třeba správně révu ostříhat a zajistit.


Jak střihat revu vinnou

O vinnou révu je třeba se postarat především ještě v předjaří, kdy se. Témata: vinná réva , víno, zahrada, ošetření révy , stříhání révy , střih révy. Předjaří je vhodným obdobím na řez vinné révy. Začneme v únoru a skončíme koncem března.


V průběhu prvního měsíce po rašení prochází réva vinná obdobím intenzivního růstu. Rostoucí letorosty se musejí pravidelně zastrkovat do . Přikládám obrázk, jak bych to sostříhala já. T znamená tažeň, tu vyvážete k vodicímu . Letos je všechno oproti rokům minulým opožděné. Loni jsem stříhal 26.


Vinnou révu řežu brzy zjara, třeba už koncem února, tedy, když moc nemrzne. Z toho je vidět, že vinař i televizní střihač střihají dle odlišných pravidel. Pojďme se nejprve podívat, jak správně vinnou révu stříhat.


Réva se skládá z kmene, tzv hlavy, jednoho nebo dvou loňských prutů, ze kterých letos vyrostou letošní výhonky s hrozny. Váno Březen se již rozběhnul. S tímto měsícem se přibližuje první jarní den. Stříháme vinnou révu. Jde však pouze o číslo v kalendáři.


Jak střihat revu vinnou

V našem video návodu na střihání vinné révy si ukážeme jak správně prostřihnou vinnou révu , aby byla vaše úroda co nejefektivnější. A rostlina nebyla zbytečně . Koncem února již někteří vinaři stříhají vinnou révu - hlavy. Vinná réva se stříhá , aby se regulovala plodnost keřů.


Réva plodí na letošních výhonech, co vyrůstají z loňského prutu, který vyrostl ze. Musím se přiznat, že první rok po zasazení vinné révy jsem vůbec neměl představu. Na málokterém ovocném druhu se špatný řez podepíše na úrodě tolik jako právě na révě.


Pěstujete někdo doma vinnou révu ? Co se týká stříhání vinné révy , tak se vychází z jediné zásady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky