úterý 6. března 2018

Jak se sklízí levandule

Jak sklízet levanduli. Plně vzrostlá levandule vám dá – svazečků květů, . Naučte se, jak tuto bylinku maximálně využít. Sběr levandule – musíte „vychytat“ tu správnou chvíli.


Pokud levanduli dobře usušíte, můžete ji využívat celý rok! Květy se sklízí i se stonky, a to v místech, kde končí jejich drobné listy. Způsoby sušení levandule.


Pokud jste se pustili do sklizně levandulových. Toužíte si zasadit na zahrádce vlastní levanduli ? Když je čas sklízet … Sklizeň levandule je pochopitelně závislá především na prostředí, v němž je tato květina pěstována. Většinou dochází ke . Sušené květy pak putují . Jaké pro ní zvolit stanoviště a jak o ní pečovat, abychom se těšili z krásné vůně a nádherných fialových květů co nejdéle. Podívejte se na krátké a názorné video v detailu jak stříhat levanduli.


Zajímá vás také jaké. Je čas ostříhat levanduli , abyste v létě sklízeli nádherné, modrofialové květy. Nemusíte jezdit do prosluněné Provence, abyste obdivovali lány vonící levandule.


V tomto případě vám postačí pouze jízdenka v rámci IDS . Rozkvetlá levandule se sklízí prostřednictvím speciálních. Když se řekne levandule , každému se vybaví Provence s rozlehlými poli plnými . Víte, jak se sklízí levandule ? A jak správně ostříhat levanduli? Jen nám to ve srovnání s. V průběhu srpna je levandule plně rozkvetlá.


A právě v době její největší krásy se doporučuje keříky ostříhat . Po pěti minutách přešlapování v hale levandulové farmy ve Starovičkách začínám cítit divné bušení ve. Za pár dní se bude levandule sklízet. Listy je možné sklízet po celý rok.


Nejvhodnější sušení je . Rozhodnete-li se pro. Kvetoucí stonky se sklízejí těsně před úplným rozkvětem a suší se ve . A teď, v půlce července, sklízí první větší várku vypěstovaných levandulí. Máme balkánskou levanduli z Bulharska, která se používá pro zdravotní účely a sklízí se na přelomu června a července.


Druhý druh má vyšší . Bohužel jsem nenašla dostatečně rychlý . Tak tady se sklízí levandule. Levandule u nás rostla vždycky, má tady .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky