úterý 21. srpna 2018

Jak a kdy sadit hrášek na záhon

Tento oblíbený druh zeleniny můžete sít hne jen co trochu oschnou záhony. Nepromeškejte tedy tu správnou chvíli. Po vzejití okopáváme . Záhon s hráškem pravidelně odplevelujeme a mírně kypříme půdu,.


Tuto odrůdu lze pěstovat i bez opory, kdy rostliny volně polehávají. Můžete je vysadit i formou dvojpásů, tedy dva pásy vedle sebe na záhonu. Krátce po zasetí je hrách ohrožovaný ptactvem . Na záhony lze nyní vysévat téměř všechny druhy zeleniny, například mrkev, saláty, červenou řepu, hrách, špenát, asijskou . Letos mám k dispozici celý záhon (chci tam toho pěstovat víc) a cca 2semen. A sadit ho můžeš opakovaně, tuším až do července, on ti poroste pořád. Na záhony vysévejte špenát - klíčí už při teplotách okolo tří stupňů, dále ředkvičky ,. Koncem dubna můžete vysadit mečíky a jiné hlíznaté květiny.


Až do poloviny července můžete vysévat keříčkové fazole nebo hrášek. Hrách, rané brambory, česnek nebo keříčkové fazolky mizí ze záhonů do kuchyně. Například hrášek nebo rané fazolky zanechají půdu na dusík bohatší, než byla.


Tento typ listnatých rostlin přináší do zahrad oživení zejména v době, kdy už . Dobrý den můžu se vás zeptat jestli můžu zasadit ted hrach v červnu? Chcela by som po zbere hrášku na ten istý záhon posadiť v máji . V druhé polovině března můžete sázet odrůdy jarního česneku na záhony vystavené. Při sázení dbejte na to, aby horní část (hlava) byla v jedné rovině s okolní půdou. V posledních březnových dnech, kdy se začínají tvořit hlávky, dopřejte . Hrášek naroste kdekoliv, vyhovuje mu druhá i třetí trať, ale neztratí se ani v té první.


Stačí mu dokonce i okrajové oblasti záhonů , . Na zeleninové záhony vyséváme a sázíme také mnohé druhy zeleniny. Výsadba na záhon – do země patří v dubnu předpěstované sazenice raného a poloraného hlávkového zelí, rané hlávkové. Nezapomeňte na to, že obě tyto zeleniny jsou náročné na dusík a bude se jim proto dobře dařit na záhonku, kde byl předtím hrášek. Představa vlastnoručně vypěstovaných rajčat, hrášku , salátu nebo.


Před setím hrachu nebo čočky, zeleniny třetí tratě, záhon není třeba hnojit. K nim přidáme hrášek , ředkvičky, černý kořen a kozlíček polníček. Na záhony v průběhu dubna vyséváme mrkev, salát, červenou řepu, hrách dřeňový a. Pokud jsme to z nějakého důvodu nestihli vysadit jahodník v minulém roce, můžeme to. Podívejte se proto na obal, kde je konkrétní doporučená doba výsevu vždy napsána.


Pokud již zde nechceme pěstovat žádnou zeleninu, je dobré záhony zrýt, plevele tím zarýpáme do země, aniž bychom museli plít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky