pátek 24. srpna 2018

Jarní postřik na na meruňku

Důležité je však u obou po jejich vzejití na jaře při výšce rostlin od země asi až cm jejich ošetřeni - zalitím či velmi důkladným postřikem. Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu přezimujících. Později, v době rašení pupenů ovocných dřevin, bude nutný ještě jarní postřik. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti . Zda máte okolo meruňky zrytou půdu nebo zda okolo ní máte trávník.


Někde jsem četl, že na meruňky se nepoužívá jarní postřik proti čkůdcům, . Cílené jarní postřiky proti chorobám ovocných stromů Dům a. Autor: Thinkstockphotos. Moniliová hniloba plodů peckovin představuje vážné ohrožení sklizně meruněk , broskví, slív, třešní . Jak na postřik meruněk ? Meruňky ošetřete přípravkem Champion 50W, který je ale nutné požít již před pozdními jarními mrazy. Začátkem jara je potřeba ošetřit ovocné stromy a stromky insekticidním postřikem proti přezimujícím.


Postřik provádíme na všech stromech krom meruněk. Postřiky se však vybírají podle druhu ovocných dřevin a podle typu jejich. Jarní postřik je namířen zejména proti vajíčkům, larvám nebo housenkám.


Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky