pátek 31. srpna 2018

Jak pestovat zimni begonie

Můžeme je však pěstovat i na záhoně, je však třeba je doma předpěstovat. Begónie jsou relativně nenáročné na péči a dají se pěstovat buď venku na zahradě. Begónie špatně snáší zimu a nízkými teplotami trpí jejich zdraví.


Hlíznaté begonie se dají pěstovat také ze semene, to ale není způsob, který uspokojí netrpělivé pěstitele. Semena jsou pro domácí pěstování. Připravte je na zimu a dobře přezimujte. Begonie ozdobné květem nejlépe prospívají při pěstování na světlém.


Vyjmuté hlízy na zimu uskladníme do rašeliny nebo je můžeme . Hlízy potřebují zimní klid. Nádherné květy begónií můžete pěstovat v mnoha barvách i tvarechAutor: Shutterstock. Begonie pocházejí z horských údolí a stinných pralesů Jižní Ameriky, kde dodnes divoce. Díky tomu můžeme pěstovat odrůdy vzpřímené velkokvěté, se středními květy,. Jak připravit na zimu hlízy begónií , jiřinek a dosen?


Nejen, že se některé begonie hodí pro pěstování doma, jiné zase na zahradu. Většině begonií vyhovují teploty okolo 25°C, přičemž v zimě by . V zimě proto vyžaduje úplný vegetační klid bez vláhy. U venkovních druhů je důležité, aby byly splněny základní podmínky a my tak mohly begonie na jaře znovu zasadit.


Za oknem v truhlíku, na východní nebo severní straně, můžeme pěstovat begonie hlíznaté. Begonia pendula) Begónie mají široké uplatnění. V parcích, na záhonech či v truhlících můžete spatřit begonie voskovky.


Jsou velmi odolné a kvetou celé léto. Důležité je mladé rostliny. Témy: pestovani begonii. Obdivujete krásné begonie ? Péče o begónie v létě i přes zimu.


Vypěstovat a starat se o tyto překrásné rostliny je opravdu jednoduché. Nejoblíbenější truhlíkové a terasové květiny do stínu. Záplava květů, jistota kvetení a snadné pěstování. Abychom tuto populární letničku mohli v květnu vysadit ven, musíme začít s předpěstováním v zimě.


Pěstování begonií ze semen je sice . Begonie jsou jednou z nejoblíbenějších letniček, které se u nás používají nejen na do nádob, ale i na parkové výsadby. A navíc jejich pěstování nebí vůbec .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky