čtvrtek 30. srpna 2018

Jak se mnozi pivoňky

Mnohý pěstitel se rozhodne získat alespoň malý odkopek, je ale důležité, o jaký typ pivoněk se jedná. U bylinných pivoněk je v domácích . Bylinné pivoňky se nejlépe množí dělením trsů. Vyberte si období na konci vegetace, tj.


Pokud přesazujete rostlinu mladší 3-let, pak nedoporučujeme množení na dceřiné rostliny. Ze všech nejdříve kvete jemně působící pivoňka tenkolistá ( Paeonia tenuifolia), jen půl metru vysoká rostlina. Pokud máte stejně jako já rádi pivoňky - v tomto případě čínské (Paeonia lactiflora), tak právě teď je nejlepší čas . Množení bylinných pivoněk.


Je možné množit i výsevem semen, ale získáme tak velmi nekvalitní a . Zdroj pinu ireceptar. Všechny kultivary lze množit roubováním na dlouhé kořeny pivoňky čínské, . Více o pěstování, výsadbě, zálivce, hnojení, stříhání a množení na mém videu. Dřevité pivoňky kvetou z koncových pupenů, které se zakládají v. Nejčastěji se množí roubováním.


Mnohé se dokonce mohou pyšnit prestižními oceněními renomovaných společností. Jednou z nich je Americká pivoňková společnost. Pokud na přesazování a množení dělením dojde u bylinných pivoněk , pak odebereme příslušnou část masitých oddenků, každý s alespoň . Rozmnožuje se obyčejně dělením kořenů v měsíci září. Z jara přesazované v témže roce málo kvetou. Takto popisuje pivoňku zahradník Čeněk Kalandra v knize . Taky mám dřevité pivoňky asi let staré od počátku se o ně nikdo nestaral, mají každá asi.


Poradíte někdo, jak se množí dřevitá pivoňka ? Nejvhodnější doba pro přesazování a vysazování je od konce srpna do začátku října. Pozor, některé odrůdy dřevitých pivoněk se množí roubováním na kořeny P. Robustní keře na zahradě vydrží desetiletí, množí se ale v . Prvních květů se dočkáte nejdříve za rok až dva. Pivoňky můžeme množit dělením. Můžete je také zkusit vypěstovat ze semínek, která se na záhon . Pěstování pivoňky ze semen. Máte prosím někdo zkušenost?


Objednala jsem si nějaká semena na aliexpressu. ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM.

Jak se mnozi pivoňky

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky