úterý 14. srpna 2018

Jak vypěstovat okurky okurky hadovky

To platí pro všechny typy salátových okurek , protože tvoří velké množství zelené hmoty a plodů. Okurka se musí opřít. Nechutnají vám okurky hadovky (neboli salátové okurky ) kupované v obchodech ? Pak není nic jednoduššího, než si vypěstovat své vlastní hadovky v bio kvalitě.


Velmi zjednodušeně lze řici, že zaštipujeme zálistky – boční výhony za prvním listem.

Ale rádi bychom doporučili velmi zajímavý a moderní způsob řezu. Chcete-li sklízet skleníkové okurky z letního rychlení v červnu, je nejvyšší čas začít s výsevem ještě v dubnu. Studený přízemní vzduch nemají rády ani starší okurky , žloutnou jim listy a rostliny se oslabují. Nejlepší teplota pro pěstování okurek je v rozmezí . Není ale důvod si salátové okurky nevysadit i na volné záhony. Uvedené odrůdy je většinou možné pěstovat ve fóliovníku i na volné ploše.


Věřili byste, že i salátové okurky nebo hadovky lze s úspěchem vypěstovat na Vašem.

Tento návod je zaměřený na pěstování okurek v nádobě, kterou můžete . Jak pěstovat stáleplodící velkoplodé jahody. Fragaria grandiflora - Duration: 5:00. Pěstujeme primanapady.


Jak si vypěstovat okurky : Rod Cucumis má stále co nabídnout, čím . Klasické okurka prostě potřebuje hmyz pro zdárný vývoj svých plodů. Aby se daly pěstovat okurky i ve sklenících, využila se ve šlechtění vlastnost označovaná . Bohatou úrodu lahodných okurek přinese výběr vhodné odrůdy i metoda pěstování. Od jara je lze rychlit ve skleníku. Pokud jsou vysety v . Medvědí česnek si můžete nasbírat sami, nebo jej koupit v obchodě. Vypěstujte si vlastní sazenice.


Podívejte se, jak ji založit i jak pěstovat méně obvyklé bylinky. Pojďme se na vyštipování okurek podívat zblízka. Zapomenuté výhony, které nechceme pěstovat , vystříháváme omytými nůžkami.

To ale v současné době není vhodné, protože osivo okurek se moří proti houbovým chorobám. Je lepší pěstovat nakládačky nebo salátovky? Na záhonek semena můžete začít vysévat od poloviny května, tudíž v době, kdy už nehrozí přízemní mrazíky. Základní rozdělení je na menší nakládačky, které se hlavně zavařují a větší salátovky, ideální do salátů i teplé kuchyně. Salátovky, hadovky , svačinky a nakládačky.


Většina zahrádkářů ale pěstuje do skleníku . Semena okurek hadovek klíčí při teplotě přibližně °C. Značně odolná k většině významných chorob okurek včetně plísně okurkové. Dlouhé hadovky zná každý.


Na stejném záhoně můžeme pěstovat okurky nejdříve po dvou letech, . Postačí vám k tomu i obyčejná paleta. Díky ní můžete mít salátovky nejen na zahrádce, . Chcete si vypěstovat jen pár okurek na přímou spotřebu, anebo byste raději zkusili i sklenice zavařit, začněte na přelomu března a dubna s .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky