čtvrtek 23. srpna 2018

Jarmark kudowa zdroj jarmark

Podle kultivaru javoru mohou být červené , karmínové, oranžové, růžové,. Mohou mít keřovitý tak i stromovitý charakter růstu, větvičky rostou . Nejznámější javory patřící do skupiny japonských javorů patří Acer. Japonský červený javor. Tento u nás často pěstovaný a oblíbený pomalu rostoucí strom nebo keř dorůstá do výšky 1-3m.


Jedná se o keř dorůstající do výšky kolem metrů a zhruba stejné šířky.

JAPONSKÝ ČERVENÝ JAVOR - ACER PALMATUM ATROPURPUREUM. Kultivar Vitifolium je bujně rostoucí keř nebo menší…. Přes sezonu jsou středně zelené, na podzim se vybarvují do zářivě žlutooranžových až červených odstínů. Arboretum Bílá Lhota, 2m n. Barevně zbarvené javory bývají hlavní podzimní atrakcí japonských zahrad.


Oranžový sen, vycházející slunce, červený trpaslík, lví hlava,. Tyto keřovitě rostoucí stromy dosahují v našich podmínkách maximálně metrů,. Do skupiny japonských javorů patří i další druhy, které se však u nás pěstují .

Javory jsou známy jako stromy, ale javor japonský a javor dlanitolistý se pěstují jako opadavé keře. Kanady, nese lesklé, tmavě zelené listy na rubu namodralé. Trvanlivost: Je to vytrvalý keř.


Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Substrát ‎: ‎kyselá půda Typ listu ‎: ‎střední listy, roztřepené či vícetvaré, l. Vlhkomilnost ‎: ‎normální. Javor dlanitolistý, též označovaný jako japonský javor patří beze. Je červená odrůda, jejíž listy. Jsou to opadavé, zřídka stálezelené vysoké, i nižší, keřovitě rostoucí stromky. Roste pomalu, více do šířky než do výšky (1-2m) a tvoří nepravidelný keř s mírně.


Tento odolný keř můžeme vysazovat po celý rok. Známým pojmem jsou japonské javory , oblíbené pro svůj nízký vzrůst i pro pěstování v. Mají zajímavé pilovité okraje a jasně červený řapík. Má spíše keřovitý vzrůst, listy se na podzim barví do oranžových odstínů.


Dissectum Garnet - má středně velké, velmi . Ve věku let se můžete těšit na keř ,který nebude o mnoho vyšší než 1m,čímž. Středně velké, velmi hluboce vykrajované listy vypadají jako nastříhané sněhové vločky a hustě pokrývají celý keř. Zjara raší zářivě červeně.

Na jaře a na podzim je javor japonský obsypán červenými listy. Během léta se zbarvují do tmavě červené až hnědé, poté se opět do zářivě červené. Na japonský javor má trochu větší list. Na jaře má karmínově červenou barvu a postupně se během vegetace .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky