středa 8. srpna 2018

Jak vybetonovat dno pod bazén

Nerovný povrch desky by měl za následek i nerovné dno bazénu. Základová deska pod bazén. Je nutné jámu betonovat (štěrk, sítě, beton)? A ten základ pod bazén.


Toto dno je příjemnější na dotyk nohou. Koupili jsme si bazén Azuro od Mountfieldu, mají nám ho přijet v červnu.

K tomu jsem koupil pod bazen hned podložku za 1. Stačí říct sousedům, vykopat pořádnou jámu, zasypat dno štěrkem a zalít . Dno výkopu upravte 10cm vrstvou drenážního štěrku. Při ukládání dbejte zvýšené opatrnosti, aby se na plochu pod bazén nedostala hlína, kamínky apod. Dno bazénu je vylito další deseticentimetrovou vrstvou betonu, po obvodu u. Hrany kovových zpevňovacích pásů na dně pod příliš tenkou . Teď nás ale nalomil jeden známý, že se mu prý ten písek na dně shrnuje a bazen se špatně vysává.


Dno je obvykle na jiné výškové úrovni opět ale v nezámrzné hloubce.

Není vhodné bazén betonovat při teplotách pod a nad 30°C, neboť roztažnost . Jak na výběr a stavbu bazénu , jak o bazén pečovat a jak si ho opravdu užít? Pokud je hladina spodních vod příliš vysoká, musíme pod budoucí koupací. Nejprve musíme vybetonovat dno vyhloubené stavební jámy. Dnes už není problém pořídit si menší bazén na zahradu bez dramatických nákladů. Vybetonováním dna a stěn v jediné operaci vznikne monolitická stavba bez nebezpečí.


Pokládka patek pod spoje panelů a armování základové desky. Před natažením lineru je třeba dokonale vyluxovat dno bazénu. Mame rostle podlozi - dno by stacilo vysypat piskem. Aneb o otázku na livingu za deset let postaráno - Odstranili jsme bazén a máme pod ním desku z betonu, jak ji. Ak silou mocou chcete betonovat -prv urobit stvorcovu formu ,potom rohy.


S bazény zkušenosti nemám, nicméně betonovat desku nadvakrát je holý. Tak mě zase známý říkal , že by se mělo pod dno bazénové desky . Co vše je třeba udělat, pokud chcete instalovat bazén na Vaši zahradu. VYZNAČENOU PLOCHU NA DNĚ VÝKOPU UPRAVTE, ABY. Před betonáží musíme bazén tepelně izolovat polystyrenem ( dno i stěny).


Před zimním období se sníží hladina vody pod úroveň skimmeru a zpětnou trysku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky