pondělí 28. ledna 2019

Jak dezinfikovat půdu

Zahradnická poradna: dezinfekce půdy je vhodná na podzim, hosté: Ludmila Dušková a Jan Kopřiva. Slovo nad zlato: o floskulích: ne. V důsledku záplav se v celé řadě oblastí zvýšilo zamoření půd a proto je účinná a ekologicky bezproblémová dezinfekce půdy velmi aktuální. Nikomu se nechce každoročně vyvážet půdu ze skleníku a navážet novou. Proto se vyplatí každoročně skleník dezinfikovat proti škůdcům . Chemická dezinfekce půdy se provádí Basudinem nebo Dursbanem G. Jak škodí dusíkaté vápno?


Další důležitou funkcí vápnění je dezinfekce půdy. Tuto vlastnost využíváme zvláště ve sklenících, kde časem dochází k únavě půdy. Protože výměna zeminy v těchto prostorách je velmi pracná a nákladná, přichází v úvahu dezinfekce zeminy ( půdy , pěstebních substrátů), která . Aby tepelná dezinfekce byla účinná, je třeba dodržovat. Je nutné dezinfikovat zeminu ve skleníku?


Poté zakryjeme půdu igelitovou fólií, aby se dezinfekce neuvolňovala do ovzduší skleníku, a půdu už dále nijak . Vše, co lze zahřát na 1°C, se dá proti moru dezinfikovat, tedy i včelí vosk a. Dezinfekce půdy U všech nákaz a také preventivně je dobré dezinfikovat půdu. Postup dezinfekce dusíkatém vápnem. Dezinfikujeme půdy , které jsou zatížené např.


Proč dezinfikovat s naší firmou? Naše firma aplikuje účinné a bezpečné postřiky k . Dobrá péče o půdu ve skleníku je základem úspěchů v příštím roce. Pravidelná dezinfekce celého skleníku je nutná ze stejného důvodu. Nejúčinnější dezinfekce dusíkatým vápnem je jeho zapravení do vlhké. Anglický název: Soil desinfection.


Především dezinfikovat půdu , používat zdravé a namořené osivo, zalévat ke kořenům, neovlhčovat listy, používat odstátou vodu, zabránit náhlým poklesům . Pokud se nestaráte o půdu , nevyjde to. Hnojivo dodává do půdy dusík, vápník a dezinfikuje půdu , ničí plevele. Zabraňuje nádorovitosti košťálové zeleniny. Výhody použití dusíkatého vápna: snižuje . Kromě hnojení lze do skleníku naházet sníh, který půdu doplní o postupně. Určitě se vyplatí i umytí a dezinfekce stěn skleníku, ať jsou ze skla, . Pan Jan Kopřiva nám dnes prozradí, jaké jsou možné způsoby desinfekce půdy.


Pro menší množství substrátu je vhodný způsob sterilizace horkou párou. Na dezinfekci půdy , asi – 3 . Půdu využíváme v tzv. Jakmile sklidíte a necháte záhony ležet, z půdy se více vymývají živiny a nastupuje. Poslední dva skvěle dezinfikují půdu proti háďátku.


V takovém případě pomůže celková výměna půdy ve skleníku, což je pracné,. Příprava zahradnického .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky